• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els operadors de turisme actiu van deixar prop de 600.000 euros el 2012 al municipi
Els operadors de turisme actiu van deixar prop de 600.000 euros el 2012 al municipi Imprimir Correu-e

(25.02.13) L’impacte econòmic generat per operadors de turisme actiu a Torroella de Montgrí i l’Estartit durant el 2012 va ser de prop de 600.000 euros, segons un estudi  realitzat per l’Ajuntament. L’informe tenia per objectiu estimar l’aportació que representa per al municipi la presència d’operadors de turisme actiu i de natura, un sector que té una incidència molt important en l’oferta local. La valoració ha tingut en compte l’impacte econòmic directe estimat, i les despeses indirectes en alimentació i comerç.

Per calcular l’estimació econòmica es van identificar 29 agències i 44 productes, que bé pernoctaven al municipi o bé el travessaven sense pernoctar-hi. Per països el que presenta més agències i productes és França, seguit de Bèlgica, Holanda, Regne Unit i Alemanya. D’aquests productes destaca el fet que tots els de senderisme corresponen a agències franceses. Destaca també el gran nombre de productes de cicloturisme, repartits entre tots els països, però especialment significativa és l’oferta de Bèlgica. També tenen una importància notable els productes de turisme eqüestre a la zona de la desembocadura del Ter.

El regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau, assenyala que «aquest estudi ens permet valorar amb dades concretes la importància econòmica d’aquests operadors, però també aprofundir en el coneixement de la nostra destinació per poder adaptar l’oferta a les demandes concretes dels visitants i agències». Dalmau explica que en els darrers mesos s’ha detectat un important creixement d’agències i productes de turisme actiu i de natura, centrats en el senderisme, cicloturisme i turisme a cavall. Per això, des de l’Ajuntament es es fan accions per fomentar el contacte amb aquest tipus d’operadors, a fi i efecte de donar-los a conèixer el potencial del municipi perquè puguin planificar els seus productes. Per bé que un gran percentatge de visitants planifiquen les seves estades de manera individual, hi ha un percentatge molt gran que opta per canalitzar la seva experiència turística a través d’operadors especialitzats, una tendència que va a més a Europa.

Demà, acte públic de presentació
Els resultats d’aquest treball, elaborat per l'Àrea de Turisme, es presentaran demà al matí al Consell Municipal de l’Estartit (a partir de les 9 h) en el marc d’un acte públic destinat al sector turístic. També s’hi presentaran els resultats de les enquestes realitzades durant els darrers quatre anys per conèixer el perfil de visitant, la nova pàgina web de turisme i el balanç d’activitats de l’Oficina de Turisme.

Amb l'edició d'enguany, ja són quasi trenta anys d'enquestes i d'estudis, fet que ha permès obtenir, no només una fotografia molt fidel del turista, sinó també una pel·lícula de quina ha estat la seva evolució al llarg de tot aquest període. Tot això converteix a l'Estartit en la destinació de la Mediterrània que probablement té la sèrie de dades més llarga, acurada i completa sobre el perfil del seu visitant.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit