• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament es defensarà davant el recurs de l'Estat per declarar-se territori lliure i sobirà
L'Ajuntament es defensarà davant el recurs de l'Estat per declarar-se territori lliure i sobirà Imprimir Correu-e
(22.02.13) La delegació del Govern de l’Estat a Catalunya ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra la moció aprovada pel Ple que declara el municipi territori català lliure i sobirà. L’alcalde, Jordi Cordon, que a més és representant del Baix Empordà a l’Assamblea de Municipis per la Independència (AMI), considera aquest gest com «una mostra més del joc de l'estat espanyol per interferir en la voluntat popular i la sobirania de les administracions catalanes». «És una falta de respecte a la voluntat popular, un atemptat greu contra la llibertat d'expressió que recull la mateixa Constitució Espanyola i és lamentable la pèrdua de temps i diners que representa», assegura Cordon. L’alcalde assegura que l’Estat s’hauria de centrar en resoldre els problemes que realment afecten el sistema i la credibilitat de la classe política, i no centrar-se en actuacions ideològiques com aquesta, que demostren una persecució identitària malaltissa i són un atac a la voluntat de Catalunya d'exercir el dret a decidir i convocar un referèndum. També es manté convençut que «res pot impedir que un Ple es pugui pronunciar en el sentit que expressa la moció, més enllà de qüestions jurídiques, perquè en el fons el que es posa de manifest és una declaració de principis, emparada per la llibertat d’expressió».

El govern espanyol considera que l’acord és nul de ple dret perquè l’Ajuntament no té competència per dictar-lo, és contrari al principi de neutralitat recollit per la Constitució i excedeix una simple declaració de principis declaracions. Torroella de Montgrí s’afegeix així a la llista de municipis catalans que han vist recorreguda aquesta moció sobiranista i simbòlica, que expressa la voluntat majoritària del Plenari.

La moció es va aprovar el Ple de l’11 d’octubre després que fos presentada per la Coordinadora d’Autodeterminació de Torroella (CAT), amb els vots a favor dels 16 regidors de CiU, L’EST, ERC, UPM i COET, i l’únic vot en contra del regidor del PP. Entre d’altres coses, es declara els veïns de Torroella de Montgrí i l’Estartit moralment lliures de lleialtat a la Corona borbònica i als seus símbols; i s’insta el Parlament de Catalunya a declarar que el Principat de Catalunya és, i ha de ser per Dret, estat lliure i independent en igualtat de drets i obligacions que els altres estats independents del món. També es demana al Parlament que, conjuntament amb els ajuntaments catalans, assumeixi la completa sobirania nacional del territori del Principat de Catalunya, valorant consultar a la ciutadania, per la via de referèndum, i iniciï el procés per declarar i constituir l’Estat català, abans de l'11 de setembre del 2014. Així mateix, s’insta el Parlament per tal que la normativa legalment aplicable i la jurisprudència d’ús actual siguin vigents mentre no realitzin les actuacions demanades en aquesta Declaració i en tant no s’oposin a la sobirania del poble de Catalunya.

El Jutjat Contenció Administratiu 3 de Girona ha demanat a l’Ajuntament l’expedient administratiu corresponent a l’acord de Ple. En aquest sentit, l’alcalde ha informat que el govern municipal ja ha donat instruccions als serveis jurídics per defensar el posicionament municipal i que no es farà un pas enrere en aquest tema. «Actuacions com aquesta encara ens donen més motius per continuar treballant per aconseguir exercir el dret a l’autodeterminació», ha declarat Cordon.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit