• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Campanya per promoure la identificació dels animals de companyia
Campanya per promoure la identificació dels animals de companyia Imprimir Correu-e
(20.11.12) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí , l’associació Amics Protectors  dels Animals (APDA) i les clíniques veterinàries locals portaran a terme durant el mes de desembre una campanya per promoure la identificació dels animals de companyia. La iniciativa arrencarà l’1 de desembre coincidint amb la Fira de Sant Andreu, sota el lema Posa-me’l, aquest desembre regala un microxip a la teva mascota o a la dels teus amics i familiars. En el marc de la campanya, durant tot el mes els propietaris d’animals es podran beneficiar d’un 50% en el cost per implantar el microxip a les seves mascotes. Així, el cost durant la campanya per implantar el xip serà de 25 euros (IVA inclòs), gràcies a la bonificació de l’Ajuntament i al descompte que aplicaran els veterinaris.

Totes les persones interessades podran dirigir-se durant la Fira de Sant Andreu, a l’estand que l’APDA tindrà a l’Espai Ter, on se’ls facilitarà una butlleta amb la qual podran anar, abans de 3 mesos, a qualsevol de les clíniques veterinàries del municipi per identificar la seva mascota amb un microxip. Després de la Fira de Sant Andreu es podran obtenir les butlletes a l’Àrea de Medi Ambient i Salut de l’Ajuntament. La campanya durarà fins que s’esgotin les existències.

El Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals obliga que  els gossos, els gats i les fures estiguin identificats mitjançant una identificació electrònica amb la implantació d'un microxip homologat.

Així mateix, disposa que l’animal de companyia ha d’estar inscrit al cens municipal d’animals de companyia, del municipi on resideix. També indica que és responsabilitat del propietari que, en un termini de tres mesos des del naixement de l’animal o de trenta dies des de la data d’adquisició de l’animal, comunicar a l’Ajuntament el canvi de residència, la mort de l’animal o la modificació d’altres dades incloses al cens. Aquest tràmit municipal és totalment gratuït.

Els serveis municipals de l’Ajuntament recullen cada any una mitjana de 60 gossos, molts dels quals simplement s’han perdut. Si no porten identificació és difícil saber qui n’és el propietari i l’animal és perdut per sempre. És per aquest motiu, que és tan important tenir les mascotes identificades i donades d’alta al cens municipal.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit