• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament incrementarà el servei i aconseguirà un estalvi anual del 20% en el nou contracte d’escombraries i neteja
L’Ajuntament incrementarà el servei i aconseguirà un estalvi anual del 20% en el nou contracte d’escombraries i neteja Imprimir Correu-e
(06.11.12) L'empresa Urbaser ha estat la guanyadora del concurs per adjudicar el servei integral d'escombraries, neteja viària, manteniment de platges i clavegueram. El nou contracte permetrà que l'Ajuntament s'estalviï pràcticament 400.000 euros (un 20%) anual, incrementant, a la vegada, les prestacions del servei. A més de l'estalvi econòmic, s'incorporaran importants millores i es renovarà tota la flota de vehicles. L’adjudicació s’aprovarà en el Ple d’aquest dijous.

Des d'un punt de vista organitzatiu, la principal novetat és que a partir d'ara un sol operador realitzarà tots els serveis, fet que incideix en una major eficàcia en la gestió i una millor optimització de recursos. El canvi de concessionaris es farà a partir de l'1 de febrer, en el cas dels serveis que prestava l’empresa FCC; i l'1 de març en el cas del Consell Comarcal del Baix Empordà, que gestionava la recollida selectiva. L'adjudicació tindrà una vigència d'11 anys i fa una aposta decidida per la sostenibilitat.

La nova concessió comportarà la renovació de la flota de vehicles, on es fa una clara aposta per la sostenibilitat. Tots utilitzaran biodièsel o dièsel i en alguns casos seran elèctrics, de tal manera que seran més respectuosos amb el medi ambient i faran menys soroll. A més, els vehicles que utilitzen aigua per dur a terme la seva tasca (neteja amb aigua a pressió, neteja de contenidors) utilitzaran aigua regenerada de la depuradora.

Pel que fa a la recollida selectiva, s'incrementaran els punts a la via pública on hi haurà les 5 fraccions, tant de rebuig com de selectiva. D'aquesta manera es facilita al ciutadà la tasca de reciclatge perquè no caldrà fer dos viatges, com passa en molts casos, per dipositar les diferents tipologies de residus.

En el cas de la recollida orgànica, en temporada mitja es doblarà la freqüència (de 3 a 6 dies) i en temporada alta es passarà a 7 dies.

També s'incrementaran els dies de recollida de voluminosos de manera concertada, d' 1 a 3 dies.

Una novetat important és la creació d'una brigada de neteja d'espais naturals durant la temporada alta que incidirà, sobretot, en els accessos a les platges i la neteja de cales menys accessibles.

A la deixalleria municipal també s'implementaran canvis, amb la incorporació d'un espai per als desballestament de voluminosos. D'aquesta manera es podran separar els residus de cadascun d'ells. Abans de desballestar es valorarà si el residu pot ser reutilitzat i es deixarà en un apartat per tal que algun usuari pugui fer-ne ús. Així mateix s'instal·larà una tanca perimetral.

D'altra banda, s'habilitarà al costat de la deixalleria una planta de transferència on es portaran tots els residus de la recollida diària, per posteriorment transportar-los al seu destí final. Amb aquest equipament s'aconseguirà un major estalvi en el transport.

Una altra novetat és la instal·lació de 10 contenidors de poda per a particulars (no jardiners) que s'ubicaran sobretot a les urbanitzacions.

S'implementarà un nou servei de recollida porta a porta d'envasos entre els comerciants (d'un a tres dies en funció de la temporada). Els usuaris es poden beneficiar d'una bonificació en la taxa.

Finalment, s'incorporarà a la flota de vehicles un camió cuba per fer actuacions de manteniment permanent i actuacions d'urgència si s'escau en el clavegueram. Fins ara es feia a través d'una empresa externa.

L’alcalde, Jordi Cordon, ha recordat que el servei d’escombraries i neteja representa la factura més elevada que paga l’Ajuntament a un proveïdor extern. En aquest sentit ha valorat molt positivament l’estalvi que representarà la nova adjudicació per a les arques municipals en els propers 11 anys, així com el salt de qualitat que es farà en la prestació del servei. Recorda que el procés per arribar fins aquí ha estat complex i que les bases del concurs es van preparar amb molta rigorositat, demanant la participació de tots els grups municipals, i tenint en compte criteris de modernització i sostenibilitat, a banda de qüestions econòmiques.  
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit