• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El nou cap provincial de Costes visita el Molinet, la Pletera i els Griells
El nou cap provincial de Costes visita el Molinet, la Pletera i els Griells Imprimir Correu-e
(25.10.12) El cap provincial de Costes a Girona, Jordi Planella, ha visitat aquest matí Torroella de Montgrí i l’Estartit per tal de conèixer de primera mà l’estat en què es troben diferents punts del litoral amb projectes pendents d’executar, com són el del Molinet i la Pletera. També ha conegut in situ l’estat com ha quedat el passeig dels Griells després de la darrera llevantada, a conseqüència de la qual ha desaparegut pràcticament tota la zona de platja. Planella, acompanyat d’un tècnic de Costes, s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Cordon,; la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Sandra Bartomeus; el regidor de Platges, Genís Dalmau; i el director de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, Xavier Quintana.

Aquesta ha estat la primera visita institucional que realitza al municipi després que el juliol assumís el càrrec. En tot moment s’ha mostrat molt coneixedor de la problemàtica, però ha volgut veure personalment l’estat actual dels espais. L’alcalde li ha recordat que l’Ajuntament reclama des de fa anys una solució definitiva tant a la problemàtica del Molinet, com a la desurbanització de la Pletera, dos espais emblemàtics del nostre litoral.

En el cas del Molinet, Cordon ha informat el cap de Costes que l’Ajuntament iniciarà passat l’estiu les obres de consolidació del tram esllavissat al Cap de la Barra. L’Ajuntament ha aconseguit, a través dels fons Feder, una subvenció per sufragar el 50% del cost total, i en el pressupost municipal per a l’any vinent s’inclourà una partida de 235.000 euros de recursos propis per cobrir la meitat restant. D’aquesta manera es podria desbloquejar la construcció del passeig del Molinet. En aquests moments l’Estat disposa del projecte executiu, però ha comunicat que no es tirarà endavant mentre el tram esllavissat no estigui consolidat.

El tram final de la muntanya del Molinet està esllavissat des de les llevantades de l’any 1994. La situació, lamentablement, s’ha anat agreujant exponencialment, motiu pel qual el 2001 es va haver de tancar el passeig al trànsit rodat i de vianants. Des d’aleshores només es va reobrir l’estiu de 2010, provisionalment.

D’altra banda, el passeig de la Pletera està pendent de ser desurbanitzat, tot i que l’Estat ja havia comunicat que les obres s’iniciarien la tardor de 2008. Fins i tot el l'exdirector general de Costes, José Fernández, va presentar personalment el projecte in situ.

La desurbanització i recuperació dels aiguamolls de la Pletera representa la culminació d’una vella aspiració municipal que va començar el seu procediment administratiu arran de la revisió del pla general de 2002. Es tracta d’una iniciativa innovadora i pionera a l’Estat, ja que planteja retornar al seu estat natural un espai d’altíssim valor situat a primera línia de mar. Es concretaven així, molts anhels, esperances i esforços d’un ampli sector de la població i també de la Costa Brava, que havien treballat en la preservació i posada en valor del nostre territori.

El passeig es troba en aquests moments en molt mal estat, sobretot arran de la retirada de material que es va efectuar la primavera de 2011 amb l’objectiu de reconstruir el passeig dels Griells.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit