• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament congelarà les taxes i impostos per al 2013
L’Ajuntament congelarà les taxes i impostos per al 2013 Imprimir Correu-e
(19.10.12) El Ple municipal d'octubre va aprovar unes ordenances fiscals marcades per la congelació d’impostos i taxes com a mesura d’ajut a l’economia de les famílies i dels ciutadans del municipi. Les úniques modificacions corresponen a l'ajust de 77 cèntims (4%) per trimestre en el rebut de l'aigua perquè així ho estableix la legislació vigent, i a la rebaixa de la taxa d'escombraries per a particulars (2%), industrials (5%) i càmpings (12%). CiU, L'EST, PP (equip de govern) i UPM van votar-hi a favor, Coet es va abstenir i ERC hi va votar en contra.

Segons ha explicat l'alcalde, Jordi Cordon, l’equip de govern entén que és època de contenció i de no traslladar la mala situació econòmica als veïns a través d’un increment de la pressió fiscal. Precisa, a més, que el govern ha decidit no aplicar la puja de l'IPC malgrat la important reducció d'ingressos i l'increment de despesa previst per al 2013. Els càlculs per a l'any vinent indiquen que la despesa de l’Ajuntament, sense fer res de nou, s'incrementarà d'uns 400.000 euros com a conseqüència de la pujada del 3% de l'IVA i l'amortització de capital de determinats crèdits perquè finalitza el seu període de carència. A tot això cal afegir el fet que l’Estat, en el marc de pla d’ajustos, ha prohibit que els ajuntaments es puguin endeutar.

Per compensar aquesta situació de major despesa i reducció de la capacitat d’endeutament, el govern continuarà implementant el pla d’ajust i contenció de la despesa que té definit des de començaments de mandat. En aquest sentit, hi ajudarà el nou contracte d'escombraries, neteja viària, platges, deixalleria i clavegueram, que representarà un gran estalvi respecte l’actual despesa.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit