• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Presenten les VII Jornades gastronòmiques «La Poma a la Cuina»
Presenten les VII Jornades gastronòmiques «La Poma a la Cuina» Imprimir Correu-e
(04.10.12) Sis restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest mes en la setena edició de les Jornades Gastronòmiques «La poma a la cuina», que organitza l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament. Les jornades tenen com a objectiu reforçar el coneixement de la gran varietat de possibilitats culinàries que ofereix la poma, un dels productes agrícoles més importants en l'economia local. També pretenen donar un motiu més per mostrar el potencial gastronòmic dels restauradors locals, contribuir a desestacionalitzar la temporada turística i promoure aquesta excel·lent fruita.

Els restaurants ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió que tenen a la poma com a element central. Podem trobar propostes més tradicionals i d’altres més innovadores, que en la majoria de casos superen el concepte que tenim de la poma com a postre.

Es poden destacar plats com la Royal Gala estofada amb crema de carbassa esparrecada, el foie mi-cuit amb melmelada de poma Golden, l'orada de costa amb escames de poma Fuji, el garrinet rostit a la sidra amb cruixent de poma Fuji i patates noves, el sorbet de mojito amb textures de poma o el cremós de bolets al foie amb orada amb dos coccions i caneló tebi de poma Golden amb llagostins.
 
La presentació de les jornades s'ha realitzat aquest migdia a la Estació esperimental Mas Badia, de la Tallada d'Empordà. Hi han assistit, entre d'altres autoritats, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon; l'alcalde d'Ullà, Josep López; la presidenta del Consell Municipal de l'Estartit, Sílvia Comas, el president de l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes, Josep Maria Pla i el president de Poma de Girona, Benanci Grau. Tot ells han coincidit en destacar l'oportunitat que representa aquesta iniciativa, plenament consolidada en el calendari gastronòmic comarcal, per donar valor afegit a un dels productes de la terra més siginificatius del Baix Ter.
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit