• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament promourà la construcció d’un nou equipament sociosanitari per a la tercera edat
L’Ajuntament promourà la construcció d’un nou equipament sociosanitari per a la tercera edat Imprimir Correu-e
(03.10.12) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí promourà la construcció d’un centre sociosanitari per a la tercera edat amb l’objectiu de donar resposta al creixement futur de les necessitats assistencials de la gent gran. D’aquesta manera es vol actuar amb previsió i dimensionar els recursos municipals davant la constatació d’una nova realitat derivada del progressiu envelliment de la població. Les dades demogràfiques certifiquen un constant creixement de la franja de població major de 65 anys i, especialment de 75, on les necessitats sociosanitàries encara són més importants.

L’alcalde, Jordi Cordon, argumenta que un dels principals fets associats a l’envelliment és la dependència. A pesar que les situacions de dependència no són exclusives del col·lectiu de la gent gran, sí que és cert que la seva incidència augmenta amb l’edat. Per tant, és previsible que les situacions de dependència es continuïn incrementant. Això provoca un augment de la pressió sobre els serveis públics d’atenció a la dependència i suport a l’autonomia. Malauradament, tot i el creixement experimentat en els darrers anys, els serveis públics en aquest àmbit són encara escassos.

Un cop valorada la situació, s’ha constatat que el municipi té poca capacitat per donar una resposta efectiva a aquesta nova realitat. Per aquest motiu, l’equip de govern vol fer una aposta de futur i ha planificat la construcció d’un nou centre assistencial per a la tercera edat que s’emplaçaria en uns terrenys municipal dels Jardins de Santa Clara. El nou equipament es finançarà amb fons propis i subvencions.

Posteriorment, la gestió s’externalitzarà a alguna entitat, fundació o empresa especialitzada. Per tal de disposar de liquiditat i poder començar a executar el projecte, l’Ajuntament posarà a subhasta properament 20 parcel·les municipals que té a la urbanització Mas Déu.

L’alcalde confia que les obres es podran iniciar a finals de mandat i explica que el projecte s’emmarca en una redefinició d’usos dels edificis on actualment hi ha l’Hospital Asil de Pobres i Malalts, al carrer Hospital, i el centre de dia, a la plaça de la Vila. En aquest sentit, s’estan valorant diferents opcions per donar una millor destinació als mateixos. En el cas del centre de dia, es mantindrà la seva finalitat assistencial, ja que així ho estableix el conveni de cessió que en el seu dia van subscriure els propietaris amb l’Ajuntament. No obstant, per a l’hospital s’estan estudiant diferents alternatives, sense descartar l’assistencial, per bé que es tracta d’un edifici històric del segle XVII, amb les limitacions que això comporta, sobretot pel que fa a espais exteriors i funcionalitat.

Cordon explica que tant l’emplaçament com el concepte d’equipament permetrà fer un gran salt de qualitat respecte als serveis actuals. Les instal·lacions seran molt més confortables, amb espais enjardinats i molta llum, aspecte molt important per a aquest col·lectiu.

L’alcalde s’ha reunit amb responsables de la fundació de l’hospital i amb membres de les llars de jubilats per informar-los personalment de la iniciativa i recollir les seves valoracions al respecte.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit