• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Arriben el pirates i corsaris a les Illes Medes
Arriben el pirates i corsaris a les Illes Medes Imprimir Correu-e
(17.09.12) La inauguració dissabte passat de l'exposició «El tresor de les illes Medes» va donar el tret de sortida als actes de la 8a edició de la Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes. Aquesta mostra, que es podrà visitar fins el 25 de novembre al Consell Municipal de l'Estartit recrea el fons marí de les Medes i apropa el visitant als seus «tresors» naturals: la seva extraordinària biodiversitat. L'exposició té una finalitat divulgativa, està orientada a tots els públics, especialment el familiar, i vol incidir en la necessitat de preservar l’ecosistema.

El gruix principal d'actes de la fira se celebraran aquest cap de setmana. El divendres (20.30 h) «desembarcaran» els pirates a la platgeta del port, enmig d'un espectacular espectacle pirotècnic teatralitzat, que continuarà amb una cercavila pel passeig, el carrer Santa Anna i la plaça de l’Església. En aquest punt s’hissarà la bandera pirata, un acte que simbolitzarà el «domini» corsari durant aquests dies. En l’espectacle hi participaran Excalibur Teatre, el Cor Anselm Viola, el Cor Indika i l'Associació de Joves The Salats.

La fira segueix l’estructura d’altres edicions i continua reforçant l’ambientació dels diferents àmbits on es desenvolupa. D’altra banda es reforça el seu caràcter familiar amb una gran quantitat de propostes lúdiques i culturals. perquè grans i petits passin un bon cap de setmana temàtic. Durant dos dies el centre comercial es traslladarà al temps dels pirates on les Illes Medes n’eren un magnífic centre d’operacions.
Es faran tallers temàtics per a totes les edats, cercaviles, animacions, actuacions de carrers, talles, mercat artesà, visites guiades, entre d’altres activitats. L’apartat infantil es reforça enguany amb la creació d’un Espai de lleure del petit pirata, el dissabte a la plaça de la Llevantina, on els més petits tindran al seu abast un ampli ventall d’activitats lúdiques per endinsar-se en el món dels pirates i corsaris. Com a novetat també cal destacar que l’Associació de Joves The Salts ha preparat per dissabte un Concert Pirata–Nit jove.

Espai dels pescadors
La fira té un vessant lúdic i festiu, però també divulgatiu i pedagògic. El diumenge al matí, s'habilitarà l’Espai dels pescadors, a la plaça del Port, en la qual hi haurà una llotja de peix fresc, amb venda i subhasta, a càrrec de la Confraria de pescadors; un taller de nanses, a càrrec d'August "Gusto" Prats; una demostració de tècniques artesanals (xarxes, nusos, etc), a càrrec de Pere Parrí i Club Nàutic Estartit. A més, a les 13h, s'ha programat una visita guiada per donar a conèixer el moll de pesca artesanal, a càrrec de la Confraria de pescadors.

Visita a la Meda Gran
Aprofitant que les Medes van ser un refugi de pirates, aquest any s’ha tornat a programar una visita guiada amb vaixell i a peu a la Meda Gran, un espai que és difícil de visitar a causa de l’elevada població de gavians que hi ha trobat refugi, tot i que també s’hi troben ardeides, corbs marins i altre tipus d’aus marines. A l’illa encara queden diversos edificis dempeus, vestigis de les diferents ocupacions humanes que hi ha hagut. (En aquests moments no queden places disponibles per inscriure’s a l’activitat).

Visita guiada amb bicicleta als masos
Qui vulgui conèixer més coses sobre els pirates podrà fer-ho participant en una visita guiada amb bicicleta per alguns dels principals masos fortificats de la plana del Baix Ter. Aquestes construccions són testimonis d’una lluita, a l’edat moderna, entre els pagesos i els pirates vinguts de la Mediterrània. L'activitat pretén mostrar com van defensar-se els habitants de les masies costaneres contra les ràtzies dels pirates. Cal tenir en compte que la història de l’Estartit està estretament lligada a la pirateria, especialment d’origen turc, entre els segles XV i XVIII.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit