• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Extremem les precaucions contra el mosquit tigre
Extremem les precaucions contra el mosquit tigre Imprimir Correu-e
(13.09.12) L'Ajuntament manté activat el pla de prevenció i control del mosquit tigre, amb l'objectiu de contenir-ne la seva proliferació. Per bé que aquest estiu no hem rebut cap queixa per picades, el moment de més activitat del mosquit tigre es produirà a partir de les primeres pluges. Això farà que s’activin la majoria de focus de cria i la seva presència anirà en augment fins a finals d’octubre o principis de novembre, quan les temperatures ja són prou baixes. Ara, doncs, és un moment clau en la lluita contra aquest insecte.

El mosquit tigre necessita aigua per poder reproduir-se: posa els ous i es desenvolupa fins arribar a adult. A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita molta aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins un test, una galleda o fins i tot, dins un cendrer.

Larvicida i trampes
Des de l’Ajuntament vetllem per eliminar els punts d’acumulació d’aigua, i quan no és possible, apliquem larvicida. Aquesta acció es fa periòdicament als embornals, llocs on és fàcil que dipositin ous. També s’han col·locat trampes d’ovoposició. Les actuacions municipals es canalitzen a través del servei de Salut Ambiental de l’Àrea de Medi Ambient i les executa la Mancomunitat del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, ens integrat per 13 municipis de la zona.  

Crida a la col·laboració ciutadana
Des de l’Ajuntament podem actuar en espais públics, però cal recordar que la majoria dels punts de cria es troben a espais privats, fet que fa necessària la col·laboració ciutadana.

La prevenció és el millor mètode per al control del mosquit tigre, per la qual cosa sol·licitem la màxima col·laboració ciutadana per tal d’eliminar els punts d’aigua on pot criar.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit