• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament estudia fórmules per atenuar les retencions viàries en moments punta
L’Ajuntament estudia fórmules per atenuar les retencions viàries en moments punta Imprimir Correu-e
(08.08.12) L’Ajuntament ha portat a terme aquest cap de setmana un dispositiu viari per intentar reduir les llargues cues que es produeixen a les principals vies d’accés del nucli urbà, especialment a l’entrada pel pont del riu Ter. El dispositiu, que es va desenvolupar divendres al vespre i dissabte, ha servit per recollir informació sobre els fluxos viaris de cara a poder adoptar mesures concretes en moments puntuals de màxima retenció.

Per bé que la xarxa viària local és molt limitada per assumir una càrrega de vehicles tan elevada, els responsables municipals van voler experimentar, per primera vegada, sobre el terreny, diverses mesures de regulació provisional del trànsit orientades a atenuar el temps d’espera i a minimitzar les molèsties als residents.

Fer compatible els flux intern i extern és molt complicat, especialment en moments punta com el d’aquest cap de setmana, un dels més intensos de tot l’any. Amb tot, es volien avaluar diferents opcions, que s’estan acabant de valorar des de tots els punts de vista atès que el dispositiu era molt complex. No obstant això, es va poder constatar la reducció del temps de cua per accedir al poble, ja que d’una hora es va passar a un 15 minuts de mitjana. A més, els vehicles, enlloc d’estar estàtics estaven contínuament en moviment.

Els responsables municipals creuen que atenuar les retencions és molt necessari per a la bona imatge, però també per garantir el correcte funcionament del trànsit local. Amb tot, la situació geogràfica en què es troba el nucli, afegida a la manca de la variant, fa que continuï absorbint una gran càrrega de vehicles de pas que creuen el nucli urbà ja sigui per anar en direcció a l’Escala o a Pals. És una problemàtica que es repeteix temporada rere temporada, sobre el qual es continuarà treballant per reduir, fins on siguil possible, el seu impacte. L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de la població i dels conductors, la implicació dels quals és imprescindible per poder aplicar mesures d’aquest tipus.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit