• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Traslladen el material per al mateniment del far de les illes Medes
Traslladen el material per al mateniment del far de les illes Medes Imprimir Correu-e

(01.08.12) Aquest matí s'ha portat a terme l'operatiu per traslladar el material necessari per fer les obres de manteniment del far de les illes Medes. Aquesta actuació entra en el programa de conservació i manteniment de fars catalans i s'inclou en les inversions de l'Estat espanyol a Catalunya. Les tasques van a càrrec dels equips de treball del port autònom de Barcelona i tenen com a objectiu actualitzar els equipaments tècnics d'alimentació solar, substitució dels lluminosos i control remot dels sistemes. A més, es faran feines de manteniment a l'edifici.

És l'actuació més important que s'hi fa des que el 1989 el Servei de Costes de Girona hi va reconstruir la coberta enfonsada i va sanejar els murs de l'edifici. S'hi han anat fent altres actuacions des d'aleshores, però de poc volum.

Aquest matí, entre les 11 i les 14 h, aproximadament, un helicòpter ha transportat el material des de la base Loran i a la vegada ha aprofitat els viatges de tornada per recollir el material que al llarg dels anys s'havia anat acumulant en les immediacions del far, ja fos per actuacions de manteniment anteriors o pel mateix deteriorament de la construcció.

En un dels viatges s'ha transportat l'antiga llanterna, que estava en funcionament des de l'any 1982. Aquest aparell serà substituït per un de nou, molt més gran, que se situarà en una estructura 5 metres més alta que l'actual. D'aquesta manera es millorarà la qualitat de la visibilitat que té un dels fars més singulars de la Costa Brava. Precisament, l'Ajuntament ja ha demanat la cessió d’aquest element per conservar-lo atès el seu valor patrimonial.

La regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha supervisat personalment l’operatiu i s’ha interessat per com es desenvoluparan els treballs, que s’allargaran fins a finals de setembre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit