• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament vol rebaixar a mig termini la taxa municipal d’escombraries
L’Ajuntament vol rebaixar a mig termini la taxa municipal d’escombraries Imprimir Correu-e
(04.07.12) L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí portarà demà a aprovació del Ple el nou concurs per a la contractació del servei de recollida d'escombraries, neteja viària, neteja de platges, neteja i manteniment de clavegueram i gestió de la deixalleria municipal. L’objectiu del nou contracte és augmentar la quantitat i la qualitat del servei, i aconseguir una reducció de la despesa municipal, que es veurà reflectida a mig termini en una disminució de la taxa que paguen els veïns i els industrials.

L’actual concessió finalitza el 30 de gener de 2013 i el nou contracte tindrà una durada d’11 anys , amb dues pròrrogues d’1 any. Amb tot, s’han establert uns mecanismes de control i d’avaluació continuada, de manera que durant la vigència del contracte, es procedirà a avaluar el bon funcionament del servei i establir augments o disminucions en funció de les necessitats del moment.

Es preveu un únic adjudicatari per tal de gestionar el servei de manera integral, a diferència del funcionament actual, en el qual intervenen diferents empreses. Amb el nou concurs l’equip de govern pretén implementar millores significatives i aconseguir una rebaixa del cost actual, que precisament representa la factura més elevada que té l’Ajuntament amb un proveïdor.

El cost anual de sortida de la plica s’ha fixat en un màxim de 2.321.975,80 euros. A partir d’aquí les empreses que optin al contracte poden fer millores tant en preu com en els serveis que ofereixin. Amb tot, des de l’Ajuntament, s’han fixat uns criteris mínims de qualitat per a cada servei.

Fa molts mesos que s’està treballant en la definició de les clàusules que regiran el nou contracte per tal d’implementar millores, fer més eficient el servei i generar una reducció de costos. En aquest sentit, el plec de clàusules s’ha presentat prèviament als diferents grups municipals i s’han incorporat moltes de les seves aportacions.

Algunes de les millores introduïdes són:

Reforçar la recollida selectiva
Es preveu una millora important per potenciar l’augment de la recollida selectiva de les diferents fraccions. Per aquest motiu, es reordenaran els diferents contenidors instal•lats de rebuig, en blocs de contenidors on hi hagi les 5 fraccions a recollir, totes juntes, per tal de facilitar als veïns l’accés a l’hora d’abocar els seus residus. Això implicarà una ampliació del nombre de contenidors, unificar els models i adaptar la capacitat a les diferents zones del municipi.

També es preveu la construcció d’una nova planta de transferència per agrupar les diferents fraccions de la recollida selectiva com a pas previ a l’abocament als diferents llocs autoritzats per a cada fracció. Aquest punt està recollit a la plica com a la principal millora que conté el concurs.

Es planifica la implantació d’un nou servei de recollida de les restes vegetals,  especialment en urbanitzacions.

Maquinària
Es renovarà la maquinària obsoleta i ja amortitzada per altra de nova, tan camions, escombradores i maquinària de la platja. S’introduirà una tercera escombradora de dimensions més reduïdes per els centres, passejos i voreres amples.

Neteja viària
Es mantindran els serveis d’escombriaires al carrer (reforçant el servei en època de caiguda de la fulla) durant tot l’any i la neteja de platges (introduint la neteja de cales) temporal.

També s’introdueix la prestació d’un nou servei, com és la neteja del clavegueram amb la compra d’un camió cuba adient per fer aquestes feines.

Recollida de residus sòlids urbans
S’ajustarà la recollida d’escombraries domiciliària actual a 3 períodes de l’any: Temporada baixa (novembre, desembre, gener, febrer i març), amb 4 dies alterns de servei; Temporada mitja (abril, maig, juny, setembre i octubre), amb 5 dies alterns de servei i una Temporada alta (juliol i agost) amb 7 dies.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit