• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament aconsegueix la meitat del finançament per consolidar El Molinet
L’Ajuntament aconsegueix la meitat del finançament per consolidar El Molinet Imprimir Correu-e
(22.06.12) L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 235.620,23 euros dels Fons europeus per al desenvolupament regional (FEDER) per al projecte d’estabilització del vessant del tram final de la muntanya del Molinet de l’Estartit afectat per les esllavissades de 1994. Es tracta d’una aportació molt important que representa la meitat del cost total de l’obra. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Cordon, ha informat que després de rebre la confirmació de l’assignació, que ha valorat de molt positiva, la resolució de la problemàtica d’aquest espai tan emblemàtic del municipi està més a prop. L’alcalde intensificarà a partir d’ara els contactes amb d’altres administracions per acabar de trobar el finançament que falta, una part del qual sortirà de fons propis municipals. Es mostra convençut que abans d’un any i mig la muntanya estarà consolidada.

L’alcalde assegura que no es pot demorar més aquesta obra i lamenta que després de tants anys, les administracions no hagin aportat el finançament necessari per consolidar la muntanya. En aquests moments, a més, la situació encara perjudica més els interessos municipals ja que la no execució de l’obra impedeix que l’Estat pugui contractar la reforma del passeig del Molinet, una actuació llargament reivindicada pel municipi. L’Estat ja té el projecte, però els responsables de Costes han dit que no licitaran l’obra fins la muntanya estigui consolidada. Aquest important projecte té un cost d’execució de 2 milions d’euros i abasta l’àmbit comprès entre el darrer espigó del port fins el cap de la Barra (260 metres).

L’alcalde considera urgent consolidar la muntanya per evitar que les llevantades agreugin i transformin encara més l’espai fins al punt que calgui un nou projecte, i perquè no té sentit que 420.000 euros euros bloquegin una inversió de 2 milions.

També assegura que «per al nostre municipi està essent molt dur assistir passius a la transformació i degradació d’un racó tan emblemàtic i estimat com aquest. L’espai es mostra cada cop més fràgil i vulnerable a les inclemències climatològiques, fet que està transformant acceleradament la seva fesomia. A banda de la inestabilitat de la muntanya, es confirma un procés accelerat de degradació de l’escullera damunt la qual se sustenta el passeig».  Recorda que l’arranjament de tot aquest àmbit, conjuntament amb la desurbanització i restauració de la Pletera són una prioritat per a l’equip de govern.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit