• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els veïns i veïnes que paguin l'impost de circulació al municipi podran gaudir, cada dia, d’1 hora gratuïta a les zones blaves
Els veïns i veïnes que paguin l'impost de circulació al municipi podran gaudir, cada dia, d’1 hora gratuïta a les zones blaves Imprimir Correu-e

(19.06.12) Els residents que paguin l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) al municipi disposaran d'1 hora gratuïta d'estacionament a la zona blava tant de Torroella de Montgrí com de l'Estartit.

Per començar-ne a disposar, cal que passeu per l'Ajuntament o pel Consell Municipal de l'Estartit a recollir un adhesiu identificatiu que haureu d'enganxar en un lloc visible del vehicle. D'aquesta manera el vigilant distingirà els beneficiaris de la bonificació. Amb aquest adhesiu no caldrà treure tiquet atès que el vigilant anotarà la matrícula del vehicle i controlarà d'aquesta manera el temps d'estacionament.

Aquesta millora es posa en marxa amb l'entrada en servei de la nova concessió del servei, que s'ha adjudicat per concurs a la mateixa empresa que ja ho venia fent fins ara Giropark, del grup Mifas.

Els  agents de la zona blava estan equipats amb una innovadora tecnologia que els permetrà  comprovar a temps real si el titular del vehicle paga l’IVTM al municipi. Quan els agents vegin un vehicle estacionat amb l’adhesiu identificatiu, introduiran la matrícula i el sistema li indicarà si el vehicle té els privilegis de veïnatge o no (1h gratuïta).

A partir d’aquest moment començaran a comptar els primers 15 minuts, durant els quals si l'agent torna a introduir la matrícula seguirà rebent la mateixa notificació d'estacionament correcte. Passats aquests primers 15 minuts si l'agent torna a introduir la matrícula el sistema marcarà com a consumit els segons 15 minuts. Igualment amb el tercer tram i el quart. Un cop l'usuari ha consumit els quatre trams de 15 minuts, si l'agent introdueix la matrícula del vehicle el sistema li indicarà que el vehicle està mal estacionat i, en conseqüència, se sancionarà.

Amb aquest sistema de gestió del temps controlat informàticament la distribució de l’hora es pot fer durant tot el dia, tant a Torroella com a l’Estartit.
Aquesta és la primera fase de la implementació d’un novedós sistema que evolucionarà passat l’estiu amb la creació d’una plataforma que permetrà el pagament des d'un smartphone (telèfon mòbil de darrera generació). En aquest sentit, quan aquest sistema estigui desenvolupat, les persones amb l’adhesiu de resident només caldrà que treguin el tiquet per indicar amb major precisió, en quin moment han estacionat. Llavors el control de temps no dependrà de l’hora que introdueixi l’agent de la zona blava, com passarà a partir d’ara en aquesta primer fase.

La possibilitat de gaudir d’1 hora de zona blava al dia per a tots els residents era un dels compromisos de l’equip de govern i una de les novetats introduïdes a les ordenances fiscals del 2012.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit