• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Unes 10.000 persones assisteixen a la I Fira de Màgia al Carrer
Unes 10.000 persones assisteixen a la I Fira de Màgia al Carrer Imprimir Correu-e

(11.06.12) Unes deu mil persones han assistit aquest cap de setmana a la primera edició de la Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí, segons que han confirmat fonts de l’organització de la fira i de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, que van constatar que dissabte, els aparcaments habilitats a la vila havien quedat plens i l’assistència als espectacles, sobretot a la tarda i al vespre-nit havia estat de ple absolut. El director de la Fira de Màgia al carrer, Juli Carbó ho va resumir amb un ‘Estem eufòrics’.

El director de la fira explicava que ‘tots els espais han funcionat per al perfil de gent al que estaven destinats’: el pati de Can Quintana – Museu de la Mediterrània es va omplir de gom a gom, amb més de 250 persones que van assistir a la gala de mags joves el dissabte a la tarda. L’Espai Ter va tenir una acollida extraordinària, amb més de 1.100 persones en els dos passis que es van fer. La Sala, que a les dotze de la nit oferia la sessió de màgia golfa va caldre tancar portes ja que es va omplir totalment l’aforament. Al sopar espectacle del Palau Lo Mirador de divendres a la nit hi va haver més de 220 persones. L’aforament d’algunes de les places i espais públics no es va omplir del tot en els primers espectacles del matí però va quedar absolutament ple dissabte a la tarda.

A la valoració interna cal afegir les paraules dels artistes que hi van prendre part. Així per exemple, Antonio Díaz, responsable de l’espectacle ‘La asombrosa historia de Mr.Snow’, que va reunir més de 1.100 persones a l’espai Ter, va qualificar la fira d’’espectacular’ i va assegurar que ‘és una de les millors de l’Estat’. Díaz va considerar excel·lent ‘l’organització, el voluntariat, la implicació dels comerços i les empreses i el que s’ha aconseguit en només una edició’.

Fimag va organitzar ahir un dinar de germanor a la Sala destinat als voluntaris, els artistes i membres de l’organització, que va reunir a 125 persones. En aquesta edició Fimag ha tingut més de 70 voluntaris, la majoria de les escoles i instituts de Torroella. Els comerços de la vila van decorar els seus aparadors amb motius relacionats amb la màgia –com jocs de cartes, barrets i varetes màgiques i amb siluetes com les del logotip de Fimag 2012, que representa un mag amb barret de copa.

L’organització va col·locar una senyalització específica dels carrers i places per indicar on se celebraven els diferents espectables. Es van instal·lar cinc carpes informatives en diferents punts del municipi –al passeig de Catalunya, a la plaça Pere Rigau, a la plaça de la Vila, a la plaça dels Dolors i a la plaça Quintana i Combis- que feien les funcions de referent de l’assistència mèdica, punt
informatiu i punt de venda d’entrades. L’organització també va preparar un ‘pla B’ en cas de pluja, que hagués permès fer igualment el 90% dels espectacles previstos.

La Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí és una iniciativa de l’Associació Cultural FIMAG creada per un grup de persones de diferents entitats i col·lectius que d’una manera o una altra estan relacionades amb el món de l’espectacle. L’organitzador i director és Juli Carbó, mentre que David el Mag s’encarrega de la direcció artística.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit