• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Homenatge pòstum a Albert Falcó, mític capità del Calypso
Homenatge pòstum a Albert Falcó, mític capità del Calypso Imprimir Correu-e
(09.05.12) L’Estartit s’ha sumat aquest matí a l’homenatge mundial en record d’Albert Falcó, mític capità del Calypso, que ens va deixar el mes d’abril amb una herència molt important: l’amor incondicional a la riquesa de mars i oceans. Avui, a les 10 h, s'ha llençat un ram de flors prop de les illes Medes en honor seu.

L’any 1952 Albert Falco, apassionat del submarinisme i del mar des la seva infància, coneix al capità Costeau amb qui començarà una relació professional que durarà quaranta anys. Marcat pel mar i preocupat per el futur dels fons marins , Albert Falco mai ha deixat de endinsar-se en les profunditats marines d’arreu del món.

L’any 1957 visita l’Estartit i més tard al 1979 hi torna també com a capità de la Calypso. Aquesta zona li agrada i un cop es retira de la professió ens visita sempre que pot. Les Medes i la Costa del Montgrí per Falcó són  un racó especial ja que a pocs indrets es respecte, protegeix i preserva el fons marí com aquí.

Les últimes visites a l'Estartit van ser el setembre del 2005, amb motiu de la celebració del X Mundial de Fotografia Submarina, i el més de juny 2008, en el marc del festival MIMA–Medes Imatge i Medi Ambient.

Un dels desitjos d’ Albert Falco era que les futures generacions puguin encara conèixer el mar i la seva riquesa tal i com ell la va conèixer.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit