• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Tot a punt per a una nova edició de la fira «Mediterrània, mar obert»
Tot a punt per a una nova edició de la fira «Mediterrània, mar obert» Imprimir Correu-e
(24.04.12) El Salento, la regió emplaçada en el que popularment coneixem com el taló d'Itàlia, és la cultura convidada en l'edició d'aquest any de la fira «Mediterrània, mar obert», que começa aquest divendres i acaba el dimarts 1 de maig. La població local i els visitants podran apropar-se durant tot el cap de setmana a la rica tradició d’aquesta cultura, a través d’un atapeït programa d’actes amb un marcat caràcter lúdic i divulgatiu, que proposa activitats tan diverses com un mercat de productes artesans, concerts, cercaviles, espectacles infantils, entre d’altres.

El salento es troba enclavat en una situació estratègica amb influències d'Orient i d'Occident, veritable cruïlla de la Mediterrània i atresora un gran patrimoni històric, humà i musical.

En bona part, l’estructura central del cap de setmana s’articularà a partir de les Trobades de Música Mediterrània, una iniciativa que va néixer amb la voluntat de posar en comú diferents experiències musicals d'arrel tradicional a la Mediterrània lligades amb Catalunya. Durant tres dies es convida a una àrea geogràfica perquè mostri la seva cultura i a partir de tallers, audicions, conferències i tallers s’ofereix la possibilitat als participants d’endinsar-se en experiències de cant, música i ball.

En aquest sentit, les jornades ens submergiran en les maneres femenines de veure i de dir les coses; una mirada de gènere que, a la Mediterrània, molt sovint queda massa amagada per l'exuberant presència sonora masculina. Els cants del Salento ens expliquen el món i, alhora, ens fan ballar amb històries d'amors i desamors, de treballs durs i d'il·lusions. Ens adverteixen dels maltractaments i ens curen el cos i l'ànima amb el ritme obsessiu de les tarantel·les.

Actuacions de primeríssim nivell
Entre les actuacions musicals destaquen les cercaviles i el concert de Girobanda, grup de músics de carrer liderat pel reconegudíssim trompetista Cesare Dell'Anna, que ens tranportarà al paisatge sonor de les festes del sud d'Itàlia; i el concert de cants polifònics del Salento, a càrrec de la formació Voci di Finis Terrae, un dels grups femenins més destacats d'Itàlia.

Festa al carrer
La difusió del Salento sortirà al carrer amb una gran varietat de propostes adreçades al gran púbic: divendres i dissabte a Torroella de Montgrí i diumenge i dilluns a l’Estartit.

Coincidint amb la fira, el dissabte se celebrarà el V Certamen de Pintura Ràpida, que organitza l’Aula Municipal d’Arts Plàstiques, una activitat que aplega un gran nombre de participants que amb els seus cavallets esquitxen el nucli urbà i es converteixen en un atractiu més per a tots els visitants.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit