• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Renovem el conveni amb l'Obra Social "la Caixa" pel programa Gent 3.0 per a persones grans
Renovem el conveni amb l'Obra Social "la Caixa" pel programa Gent 3.0 per a persones grans Imprimir Correu-e
(18.04.12) Aquest matí s'ha formalitzat la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, El Recer i l'Obra Social "la Caixa" per renovar el programa Gent 3.0 que té com a objectiu fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència a través del voluntariat i situar-los com a protagonistes a la nostra societat. El programa inclou el desenvolupament durant tot l'any d'activitats relacionades amb l'ús de les noves tecnologies, la promoció de la salut i el voluntariat.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de l'alcalde, Jordi Cordon; la directora de l'àrea de la Caixa a la zona, Maria Carme Anglada i la presidenta de l'Associació Llar de Juliblats El Recer, Teresa Kleiner.

El desenvolupament dels Projectes de participació social i voluntariat són:

Històries de Vida: Una manera innovadora d'aprendre a fer servir les noves tecnologies prenent com a punt de partida la motivació personal. Cada persona confecciona un projecte a partir de la seva història, vivències o interessos. Amb Històries de vida, activitat que es desenvolupa a l’EspaiCaixa s'aprèn a utilitzar des del teclat i el ratolí, fins a programes d'edició de fotos i vídeos.
ActivaLaMent: És una plataforma virtual perquè la gent gran posi en forma la ment d'una manera entretinguda, al mateix temps que potencia la seva autonomia personal. El programa es desenvolupa a través de diferents activitats enfocades a exercitar sis àrees cognitives principals: atenció i concentració, memòria, processament visual, processament auditiu, llenguatge i funcions executives.
Grans Lectors: Es tracta d'un projecte que pretén millorar la comunicació entre la gent gran i evitar el seu aïllament afavorint la trobada i les relacions humanes, alhora que estimula l'atenció i exercita la memòria. Consisteix en la participació dels voluntaris en tertúlies al voltant de la lectura d'un llibre, que ells mateixos triaran i dinamitzaran.
Acció local: Es tracta d'impulsar un projecte de voluntariat en col·laboració amb entitats, associacions o institucions que estiguin presents en la comunitat. L'objectiu és aconseguir un compromís actiu de la gent gran amb el territori on viu, que comporta també que EspaiCaixa sigui un espai obert a la comunitat. En aquesta línia els voluntaris desenvoluparan activitats com horts urbans, Projectes Solidaris amb persones amb discapacitat, activitats intergeneracionals per contribuir a l'èxit escolar, etc.

Les activitats de promoció de la salut i qualitat de vida són:

Despertar amb un somriure: contribuir al benestar i la salut amb la finalitat de donar resposta a les preocupacions, que sorgeixen sovint entre les persones grans , del fet de no dormir bé i amb la voluntat d’informar per conèixer més del son i de les alteracions oferint estratègies que ajudaran a aconseguir un descans nocturn reparador.
Viure l’envelliment actiu: dóna a conèixer com funciona el nostre cos –i el cervell en particular-, i quin són els efectes de l’envelliment posant a l’abast eines per detectar la diferència entre envelliment natural i malaltia, i ens ajuda a entendre la importància de dur una vida activa per gaudir d’un benestar més gran en aquesta etapa de la vida
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit