• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament reduirà la potència elèctrica contractada en la major part d’equipaments municipals
L’Ajuntament reduirà la potència elèctrica contractada en la major part d’equipaments municipals Imprimir Correu-e
(05.04.12) L’Ajuntament generarà un estalvi anual de prop de 12.000 euros mitjançant una reducció de la potència elèctrica contractada en els equipaments municipals. La mesura s’aplicarà després d’haver estudiat detalladament les necessitats de cada equipament i les potències màximes que requereixen. Això ha estat possible, en bona part, gràcies a les lectures que ofereixen els nous comptadors electrònics, que permeten registrar les puntes de consum i d’aquesta manera poder optimitzar molt millor el tipus de contracte amb la companyia subministradora.

La potència  contractada és un terme fix que es paga mensualment en la facturació, amb independència del consum. En aquest sentit, l’Ajuntament està treballant en un pla de mesures per reduir el consum a totes les dependències.

Aquesta iniciativa s’afegeix al pla de reducció i optimització del consum en enllumenat públic que es va posar en marxa el mes de febrer i que permetrà generar un estalvi d’uns 22.000 euros anual. El pla inclou la desconnexió selectiva dels punts de llum, reducció del número d'hores de funcionament i baixada de la intensitat dels fanals de diferents carrers, sempre tenint en compte la seguretat viària, de les persones i de les propietats.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assenyala que aquestes mesures van en la línia de contenció de la despesa que ha engegat el nou equip de govern, però també són un pas en el compromís de l’Ajuntament per la sostenibilitat. Recorda que l’Ajuntament s’ha adherit recentment al Pacte d’alcaldes i d’alcaldesses per la sostenibilitat que promou la Comissió Europea i ha fet seves les propostes de la UE (març 2007) que es concreten en reduir les emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit