• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament no s’acollirà al pla d’ajuts de l’Estat per pagar factures endarrerides
L'Ajuntament no s’acollirà al pla d’ajuts de l’Estat per pagar factures endarrerides Imprimir Correu-e
(03.04.12) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí no necessita acollir-se al pla d’ajudes que el govern de l’Estat ha posat en marxa per pagar els proveïdors dels ens locals, ja que pot assumir el pagament de les seves factures amb els recursos propis. L’alcalde, Jordi Cordon, ha informat que el deute actual és d’1,2 milions d’euros, la major part dels quals corresponen a compromisos adquirits per l’anterior equip de govern i diferits en el temps, de manera que s’hauran de pagar aquest mandat. El principal deute és d’uns 900.000 euros, contret amb l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries. La major part d’aquest import correspon a compromisos contrets a partir de la vaga del juny de 2007.

Després d’haver analitzat la situació i d’haver negociat amb els proveïdors, l’equip de govern ha decidit no acollir-se al mecanisme de finançament extraordinari que ofereix l’Estat als ens locals i que consisteix en un crèdit de l’ICO per un termini de 10 anys al 5%. Tampoc haurà d’elaborar un pla d’ajust, fet que segons l’alcalde, suposaria una limitació molt gran a l’autonomia financera municipal. En aquest sentit, ha recordat que ja s’estan aplicant mesures contundents de contenció i racionalització de la despesa.

Cordon recorda que «la situació, tot no ser compromesa, sí és delicada, raó per la qual no es pot abaixar la guàrdia. Per aquest motius, es mantindrà un estricte control de la despesa. El pressupost per al 2012 és el resultat d’una política de contenció i racionalització, que permetrà consolidar la solvència econòmica i reduir l’endeutament. També preveu l'aplicació de mesures d’ajust per adaptar-se al nou context econòmic. No farem més del que podem, perquè ara, més que mai toca ser prudent i realista», assenyala.

L’alcalde reconeix que el context també és complicat per l'herència de l'anterior govern, ja  que condiciona la política financera d'aquest mandat atesa l'elevada despesa diferida en el temps, l'increment de l'endeutament, la manca de romanent de tresoreria i la posada en marxa de nous equipaments com l'Espai Ter o el nou edifici de serveis i arxiu municipal. En aquest sentit, recorda que durant l’anterior mandat, l’endeutament es va incrementar d’un 24%, fins a situar-lo en el 89%. Durant aquest mandat es vol reduir per sota del 80%.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit