• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'edifici de serveis i arxiu municipal opta als Premis d'Arquitectura de Girona
L'edifici de serveis i arxiu municipal opta als Premis d'Arquitectura de Girona Imprimir Correu-e
(03.04.12) L'edifici de serveis i arxiu municipal de Torroella de Montgrí ha estat una de les obres seleccionades pels premis d'Arquitectura de les comarques gironines. El concurs està organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i té per objectiu posar en valor l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació «mostrant l’esforç continuat de tots els professionals que, encara més en aquests temps difícils, fan prevaler els valors de l’excel·lència, el rigor i la seriositat». L'edifici municipal és un dels 30 que han passat la fase de selecció, a la qual s'hi havien presentat un total de 81 obres.

El projecte, redactat pels arquitecte Sebastià Figuerola i Joaquim Murias, tenia com a objectiu resoldre la integració d'un edifici de serveis municipals dins del nucli antic de la vila, concretament al carrer Hospital, en ell solar on hi havia hagut l'antic servei del blat. En aquest sentit, es valora especialment el fet que el projecte executat resol satisfactoriament l'equilibri entre integració a la trama urbana i funcionalitat.
 
Volumetricament, l’edifici es diferencia amb dos paral-lelepípedes perpendiculars al carrer Hospital desplaçats en el sentit nord sud de manera que es formen dos patis un a sud, pati d’entrada, eixamplament de carrer i nou espai públic en hores d’obertura de les oficines; i l’altre a nord, pati de servei de l’arxiu.

Compositivament, la façana en planta primera i segona, segueix l’alineació de l’edificació existent, en tant que a planta baixa l’element diferencial que fa de sócol i de tancament del pati d’entrada uneix els vèrtexs de les mitgeres veïnes. La porta d’entrada s’abateix sobre l’edifici ressaltant l’eixamplament del carrer.

Funcionalment, l’edifici es resol de forma molt clara: les oficines municipals se situen a planta baixa, facilitant el contacte amb el ciutadà i permetent l’ús  de l’espai-atri d’entrada com a espai semi-públic.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit