• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Jornada tècnica sobre la plaga del morrut de les palmeres
Jornada tècnica sobre la plaga del morrut de les palmeres Imprimir Correu-e

(28.03.12) L’Auditori del Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí una jornada sobre el morrut de les palmeres adreçada a tècnics i responsables dels ajuntaments de les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla d’Estany. La trobada ha estat organitzada pel Servei de Sanitat Vegetal de Girona i s’emmarca dins del pla d’acció establert contra aquesta plaga.

L'alcalde, Jordi Cordon, i Trini Plaza, cap de Prevenció i lluita fitopatològicaHi han intervingut Trini Plaza, cap de secció de Prevenció i lluita fitopatològica; Jesús Altabella, tècnic coordinador de la lluita contra el morrut de les palmeres; Lluís Batllori, responsable de Sanitat Vegetal a Girona i Lluís Aguilar, tècnic de Santa Vegetal a Girona. Entre d’altres qüestions, s’ha fet un repàs a l’estat actual de la plaga a Catalunya i a Europa; de la normativa i el protocol vigents, i dels resultats de les experiències de control dutes a terme l’any 2011.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, ha donat la benvinguda als assistents i ha fet un repàs de les actuacions municipals que s’han posat en marxa per tal de controlar la plaga. L’alcalde ha recordat que s’han inventariat prop de 650 palmeres i que des de l’Ajuntament es va enviar una carta personalitzada a tots els propietaris demanant-los la seva col·laboració. En aquest sentit, ha destacat la bona resposta obtinguda, atès que de les 21 palmeres afectades en sòl privat, només 3 no han estat tallades o tractades. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit