• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Presentació del nou Pla de prevenció d'incendis forestals del Montgrí
Presentació del nou Pla de prevenció d'incendis forestals del Montgrí Imprimir Correu-e
(05.03.12) Demà es presenta públicament (Casa Pastor, 20 h) el nou Pla de prevenció d'incendis forestals (PPIF) del Montgrí. El document, que ha estat promogut per l'ADF Montgrí i els ajuntament de Torroella de Montgrí i d'Ullà, tindrà una vigència de 5 anys i substitueix el que es va elaborar el 2005.

Treballs de creació de franges de prevenció d'incendis forestalsTorroella de Montgrí i Ullà estan classificats per la Generalitat com a municipis d’Alt Risc d’incendi forestal, raó per la qual han de disposar d’un PPIF. L’objectiu principal d’el pla és que, un cop executades les actuacions previstes, els dos municipis presentin l’estructura i les infraestructures necessàries per minimitzar el risc d’inici d’incendi i que puguin maximitzar la capacitat de defensa del territori, en cas que el foc ja sigui una realitat.

Val a dir, que el disseny de les infraestructures, així com les actuacions a desenvolupar, estan enfocades als grans incendis forestals (GIF). Tot i que aquests només representen un 2% dels incendis totals al massís (des de 1968 fins el 2009), són sobre els que cal actuar-hi ja que la seva virulència els fa difícils de controlar.

Pel que fa a la revisió del Pla, l’objectiu ha principal ha estat el d’avaluar novament el territori i l’adequació de les actuacions previstes a la nova realitat, incorporant totes les actuacions ja realitzades i preveient aquelles noves que cal incorporar degut als canvis ocorreguts des de la redacció del document. En aquest sentit s'ha tingut en compte, també, la nova normativa que ha aparegut i la incorporació del massís dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En el PPIF s’han recollit totes les dades sobre els factors que poden intervenir en l’aparició, propagació i comportament d’un incendi forestal; s’ha zonificat l’àrea segons el perill d’inici i propagació d’incendi; s’ha recollit tota la informació sobre zones i elements d’especial valor, i s’han determinat quines zones són més vulnerables. En el pla s’inventarien i avaluen les infraestructures de prevenció i extinció existents; s’identifica els dèficits de protecció i s’avalua la seva vulnerabilitat. Finalment, es proposa un pla d’actuacions prioritzat per cobrir els dèficits detectats i un pla de manteniment dels elements que intervenen en la prevenció i extinció d’incendis.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit