• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Tots els agents i operaris de la Policia Local reben formació sobre l'ús dels desfibril·ladors
Tots els agents i operaris de la Policia Local reben formació sobre l'ús dels desfibril·ladors Imprimir Correu-e
(14.02.12)Tots els agents de la Policia Local i el personal de manteniment adscrit al servei han participat en un curs per a l'ús dels desfibril·ladors. En el curs s'ensenya a fer anar aquests aparells i a com actuar en cas d'haver d'assistir alguna persona que hagi patit una aturada cardíaca.
 
L'Ajuntament va equipar aquest estiu dos cotxes patrulles amb un aparell desfibril·lador per millorar el temps de resposta davant accidents i emergències en què les víctimes pateixen aturades cardíaques. Amb aquests desfibril·ladors, els agents poden realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

L'alcalde, Jordi Cordón, ha assenyalat que quan es produeix un accident o emergència, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla, per la qual cosa s'ha considerat molt útil la incorporació d'aquests aparells, que han estat cedits per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit».

L'ús dels aparells és molt senzill. A partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardíaca. Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descàrrega. Després de cada descàrrega, els agents fan compressions toràciques i ventilacions a la víctima –per ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la víctima, i indica si cal o no portar a terme més descàrregues.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit