• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Museu de la Mediterrània acull una trobada de cant oral improvisat
El Museu de la Mediterrània acull una trobada de cant oral improvisat Imprimir Correu-e

(09.02.12) L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, ha donat la benvinguda aquest matí als alumnes que participen en la III Trobada del projecte ARCE de poesia i cant oral improvisat, que se celebra al nostre municipi.

En aquesta iniciativa pedagògica hi participen quatre centres de secundària dels Països Catalans: l'IES L’Om de Picassent, l'IES Montgrí, l’extensió de Maella de l’IES de Casp (Aragó) i l’IES Sineu de Mallorca, el qual també actua com a coordinador del projecte. El projecte compta amb el suport i la subvenció del programa ARCE (per a agrupacions de centres educatius de distints territoris de l'Estat) del Ministeri d'Educació.

Entre d'altres activitats, aquest matí els cantants Albert Casals i Francesc Ribera «Titot» i el grup De Calaix han fet una demostració d'improvisació, en la qual també hi han participat alumnes i professors, a l'auditori del Museu de la Mediterrània.  
 
Durant els curs passat i aquest s'han planificat accions de recerca i intercanvi d’experiències al voltant de la tradició de la poesia oral improvisada en el context geogràfic i cultural de cada centre. La llengua catalana fa de vincle d’unió i d’interrelació del projecte, perquè és la llengua pròpia de les comarques on es troben ubicats els instituts, de manera que aquest serveix de retruc per a promoure l’ús de la llengua a través de contactes interterritorials importants entre els joves de tots els centres.
 
Per ampliar informació podeu visitar la web http://poesiaoralimprovisada.wikispaces.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit