• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies (01.0212) Prealerta del Procicat per onada de fred (actualització 12:42)
(01.0212) Prealerta del Procicat per onada de fred (actualització 12:42) Imprimir Correu-e
Protecció Civil activa el Pla Neucat en fase d'alerta pel risc de nevades al litoral i prelitoral de Barcelona, Girona i part de Tarragona

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat activa en fase d’Alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest matí. Les previsions d’avui indiquen un increment de la probabilitat del fenomen i la seva extensió al litoral i prelitoral de l’àrea metropolitana de Barcelona i al Tarragonès, fet que suposa el pas de risc de nevades moderat a risc alt, segons els criteris de establerts per la DGPC al pla Neucat .
Des d’ahir a la tarda estava vigent un avís de prealerta del Pla Neucat.
 
La situació podrà afectar també a les comarques de la demarcació de Girona i de la Catalunya Central i de moment s’amplia la previsió des d’avui fins al dijous a la tarda.
 
Demà dijous a la tarda el braç de precipitació es desplaçarà durant el dia cap al Nord i Est de
Catalunya.
 
La cota de neu anirà baixant avui progressivament i al final del dia es situarà al voltant dels 200 metres. Durant el matí de demà dijous la cota de neu baixarà fins a nivell del mar.
 
Valors de risc:
 
Avui dimecres indica diferents graus de risc en funció de les comarques.
Entre 13.00 i 19.00 h
Risc alt: Vallès Oriental
Risc moderat: Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Osona, Selva, Vallès Occidental, Bages, Anoia, Alt Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Garrigues i Urgell
Risc baix: Priorat, Conca de Barberà, Segarra, Solsonès, Berguedà i Ripollès
 
Avui dimecres entre 19.00 i 01.00 de la matinada de dijous
Risc Alt: Vallès Occidental
Risc moderat: Selva, maresme, Vallès Oriental, Osona, Bages, Anoia, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Urgell, Garrigues, Baix Camp i  Tarragonès
Risc baix: Priorat, Segarra, Solsonès, Berguedà i Osona
 
La previsió per demà dijous de 01.00 de la matinada a 07.00 del matí indica:
Risc alt: Tarragonès
Risc moderat: Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Garraf, Alt Penedès, Anoia, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès
Risc baix: Priorat i Conca de Barberà
 
Segueix vigent la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de fred i hi ha un avís del SMC per onatge a l’Alt Empordà, Baix Empordà i Selva ampliant-se a la tarda a les comarques de Barcelonès i Maresme.
 
A les 12.30 el comitè tècnics de seguiment del Pla Neucat es reuneix al CECAT a la seu del Departament d’Interior per fer seguiment de la predicció i coordinar les accions de preparació a realitzar per part dels grups actuants, especialment atents a temes de mobilitat, subministrament elèctric i atenció social.
 
Presidit pel director general de Protecció Civil, Manel Pardo, hi ha comandaments de Bombers, Mossos, Servei Català de Trànsit, DG de Protecció Civil, Salut, SEM, telèfon d’emergències 112, Cos d’Agents Rurals, Creu Roja, DG de Transports i Mobilitat, DG de Carreteres, Carreteres de l’Estat a Catalunya, Xarxa RESCAT, DG de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ADIF, RENFE, FGC i FECSA-ENDESA.
 
Els grups actuants estan mobilitzats per actuar en les properes hores en funció de l’evolució de la situació.
 
L'Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Pla d'Actuació Municipal (PAM) per nevades i fred.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit