• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament s’adherirà al pacte europeu per una energia sostenible local
L’Ajuntament s’adherirà al pacte europeu per una energia sostenible local Imprimir Correu-e
(30.01.12) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí es compromet a reduir d’un 20% les emissions de C02 abans del 2020, tal com estableix el Pacte d’alcaldes i alcaldesses que promou la Comissió Europea. Per aquest motiu, en el Ple de febrer s’aprovarà l’adhesió del municipi a aquest pacte i el compromís per elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) en un termini màxim d’un any. L’abast del document respondrà a les directrius que s’estableixin per part de la Comissió de Transport i Energia de la Unió Europea i inclourà una estimació de les emissions i una proposta de les accions a seguir per aconseguir els objectius plantejats. Per la realització d’aquestes tasques es disposarà del suport, regulat mitjançant conveni, de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

La regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Sandra Bartomeus, ha explicat que «l'Ajuntament té la voluntat ferma d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global mitjançant l'adopció de programes d'eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l'edificació, a més de la promoció de fonts d'energies renovables en les àrees urbanes». Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí fa seves les propostes de la UE (març 2007) i es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. Bartomeus assegura que «aquesta decisió és un pas més en l’aposta per la sostenibilitat que aquest mandat ha fet el nou equip de govern i de cara al futur es vol treballar decididament en aquesta línia».

L’Ajuntament també es compromet a elaborar un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l’Energia, a informar de les fites obtingudes en acompliment de Pla d’Acció i a participar (en els termes que consideri oportú) en la Conferència d’Alcaldes/esses per l’Energia sostenible a Europa.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit