• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament reclama la consolidació del Molinet en els pressupostos de la Generalitat per al 2012
L’Ajuntament reclama la consolidació del Molinet en els pressupostos de la Generalitat per al 2012 Imprimir Correu-e
(19.02.12) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, s’entrevistarà demà divendres 20 de gener amb Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat, amb l’objectiu de demanar-li formalment que s’inclogui la consolidació de la muntanya de l’Estartit en els pressupostos de la Generalitat per al 2012. Aquesta obra té un cost de 300.000 euros després que l’Ajuntament promogués el 2010 la revisió del projecte inicial, que tenia un cost molt més elevat. La solució final és més econòmica, però també més eficient des del punt de vista tècnic i més respectuosa paisatgísticament.

Cordon assegura que «per al nostre municipi està essent molt dur assistir passius a la transformació i degradació d’un racó tan emblemàtic i estimat com aquest. L’espai es mostra cada cop més fràgil i vulnerable a les inclemències climatològiques, fet que està transformant acceleradament la seva fesomia. A banda de la inestabilitat de la muntanya, es confirma un procés accelerat de degradació de l’escullera damunt la qual se sustenta el passeig. »

Per bé que no hi ha cap habitatge, la seva proximitat a la trama urbana fa que sigui un àmbit del nucli de gran qualitat, al servei del lleure, la qualitat de vida i la dinamització econòmica local. Amb tot, les esllavissades s’estan apropant de manera accelerada a la zona d’habitatges, per la qual cosa cal actuar-hi amb celeritat.

L’alcalde assegura que no es pot demorar més aquesta obra i lamenta que després de tants anys, les administracions no hagin aportat el finançament necessari per consolidar definitivament el tram de muntanya esllavissat el 1994. En aquests moments, a més, la no execució de l’obra impedeix l’Estat pugui contractar la reforma del passeig del Molinet, una actuació llargament reivindicada pel municipi. L’Estat va treure el projecte a exposició pública el mes de desembre i ho té tot a punt per poder licitar-lo. Té un cost d’execució de 2 milions d’euros i abasta l’àmbit comprès entre el darrer espigó del port fins el cap de la Barra (260 metres). Amb tot, ja ha dit que no contractarà l’obra fins que la muntanya estigui consolidada.

L’alcalde considera urgent consolidar la muntanya per evitar que les llevantades agreugin i transformin encara més l’espai fins al punt que calgui un nou projecte, i perquè així que no té sentit que 300.000 euros bloquegin una inversió de 2 milions.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit