• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament valora en 3,6 milions d'euros els danys ocasionats per la llevantada a Torroella i l'Estartit:
L'Ajuntament valora en 3,6 milions d'euros els danys ocasionats per la llevantada a Torroella i l'Estartit: Imprimir Correu-e

La valoració dels desperfectes ocasionats per la llevantada dels dies 26 i 27 de desembre al litoral de Torroella de Montgrí-l’Estartit puja a 3.615.000 euros, segons les estimacions que han realitzat els tècnics municipals. La major part de danys s’han centrat al passeig del Molinet, on la valoració se situa al voltant del 3 milions d’euros. En aquest àmbit, la força de l’impacte del mar va ensorrar-lo parcialment en el seu tram final i va provocar un despreniment parcial de la muntanya. Així mateix, es va produir un buidat del subsòl que el sustenta i una gran acumulació de roques i sorra.

Per tal de valorar convenientment aquest desperfectes, l’Ajuntament va encarregar un informe a una empresa especialitzada en estudis geològics, que va certificar que els danys eren molt més importants que el que simplement es podia observar a simple vista, perquè el buidatge del subsòl ha estat molt gran. Aquest fet fa encara més complexa i costosa la consolidació i reparació de l’àmbit malmès.

Un altre àmbit força afectat ha estat la desembocadura del riu Ter, on la valoració és de 250.000 euros. En aquesta zona s’ha deteriorat l’escullera de protecció de la mota del riu des de la gola fins a la desembocadura.

També va resultar afectada la urbanització els Griells i la platja Gran de l’Estartit. En aquesta zona es van produir deteriorament de talussos, gran acumulació de sorra i buidat parcial del subsòl que sustenta el passeig. En aquest àmbit la valoració és de 190.000 euros.

Finalment, l’altre sector que va rebre amb contundència la virulència de la llevantada va ser el remodelat passeig de Montgó (acumulació de sorra, desperfectes en les instal·lacions elèctriques, sanejament, arbrat, caseta del vigilant, acumulació de roques, etc. La valoració en aquest cas és de 175.000 euros.

L’informe de les actuacions pendents d’executar a causa del temporal s’ha enviat a la Generalitat i a la Diputació, i en breu es trametrà a l’Estat, en espera que s’obri la línia d’ajuts per poder portar a terme els treballs.

Des de l’endemà del temporal, l’Ajuntament ha destinat quatre operaris de la brigada municipal d’obres per realitzar tasques de neteja i retirada de les aportacions del mar. En aquests moments es treballa puntualment en aquestes tasques i només quedarien pendent les obres de consolidació més importants de les zones malmeses. En aquest sentit, també s’ha enviat una carta a l’Agència Catalana de l’Aigua on s’informa del trencament de l’escullera de la mota del riu Ter, per tal que intervingui, atès que és un àmbit que entra dins de la seva competència.

Llevantada Estartit Llevantada Estartit

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit