• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament requereix als promotors del centre de culte islàmic un nou estudi de mobilitat
L’Ajuntament requereix als promotors del centre de culte islàmic un nou estudi de mobilitat Imprimir Correu-e
(12.01.12) L’Ajuntament ha requerit els promotors del centre de culte islàmic per tal que en el termini de 15 dies modifiquin l’estudi de mobilitat que han presentat i l’adaptin a la realitat del nou equipament. L’estudi haurà de definir els accessos i l’estacionament de vehicles quan l’equipament funcioni amb la seva capacitat màxima d’aforament, que és de 430 persones. L’estudi presentat en el nou tràmit de llicència d’obres manté que les 18 places d’aparcament privat dintre de la seva parcel·la, juntament amb les que es disposa a la via pública, seran suficients. Segons conclouen, no farà falta adoptar cap mesura especial per absorbir les necessitat dels usuaris. Amb tot, per als tècnics municipals, els càlculs de l’estudi de mobilitat s’han de realitzar en funció de l’ocupació màxima (430 persones) i no d’una mitjana estimada, com s’ha fet.

Proposta inicial del centre de culte islàmic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Proposta inicial del centre de culte islàmic)

Proposta modificada del centre de culte islàmic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Proposta modificada del centre de culte islàmic)
 
 L’alcalde, Jordi Cordon, ha informat que «els promotors han de demostrar en aquest estudi que, fins i tot, en moments de màxima ocupació de l’equipament, la seva activitat no comportarà cap perjudici ni per al trànsit intern del polígon, ni per al trànsit de pas que circula pel carrer de la Santa Espina».

La documentació dels dos expedients, on l'actual, el de la dreta, doble el de l'esquerra, que forma part del primer expedient, aprovat per l'anterior governTambé se’ls ha demanat que el projecte doni compliment a l’article 11 del decret 94/2010 de desplegament de la llei dels centres de culte, en el sentit que totes les construccions que estiguin en espais suportats per forjats, han de disposar d’una resistència de 3,5KN/m2 i 4KN de càrrega concentrada, no únicament la sala:  justificació que les barreres de protecció de tot el recorregut exterior donin compliment al Codi Tècnic de l’Edificació DB SUA-1 i que acreditin  haver signat amb un gestor autoritzat la correcta destinació dels residus generats en el transcurs de l’obra.

Pel que fa a la nova proposta estètica, l’alcalde reconeix que els canvis introduïts són molt notables i s’adapten millor a l’entorn urbà on s’insereix l’equipament. S’ha reduït l’ornament, s’ha eliminat el color daurat de la façana, que serà totalment blanca, i s’han reduït les arcades d’estètica àrab.

D’altra banda, respecte el nou tràmit administratiu, Cordon ha explicat que els promotors han presentat més del doble de documentació que amb l’anterior equip de govern. Entre la documentació nova hi ha el Pla de seguretat i salut, Full d’assumeix de l’arquitecte, Full d’assumeix de l’arquitecte tècnic, Designació del coordinador de seguretat i el Programa de control de qualitat.

Manca de transparència
L’alcalde es reitera amb la manca de transparència i amb la precarietat amb què  va concedir la llicència l’anterior equip de govern d’UPM i ERC. El permís, que es va donar cinc dies abans de les eleccions municipals i no es va pagar fins a dos dies després, presentava greus deficiències administratives i una estètica arquitectònica que trencava l’harmonia urbanística de l’entorn. Per aquest motiu el Ple va aprovar el dijous 1 de setembre l’inici de l’expedient per revocar la llicència d’obres i d'usos del centre de culte. La decisió es va haver de prendre per les importants deficiències detectades en l’expedient, entre les quals destacava la manca de l’informe tècnic de l’arquitecte municipal i el dels serveis jurídics. Cordon recorda que «aquesta circumstància feia que tant els promotors com l’Ajuntament estiguessin en fals perquè la llicència podria haver estat objecte de revisió en qualsevol moment, fins i tot quan l’edifici estigués construït.»  Aprofitant que s’havia d’iniciar un nou tràmit per concedir la llicència, el nou equip de govern va demanar als promotors que replantegessin l’aspecte estètic perquè no representés una «falsificació històrica» i respectés l’harmonia urbana de l’entorn.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit