• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Estat treu a exposició pública el projecte de rehabilitació del passeig del Molinet de l’Estartit
L’Estat treu a exposició pública el projecte de rehabilitació del passeig del Molinet de l’Estartit Imprimir Correu-e

(16.12.11) La direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar de l’Estat ha tret a exposició pública el projecte de rehabilitació del passeig marítim del Molinet, que té un cost d’execució de 2 milions d’euros i abasta l’àmbit comprès entre el darrer espigó del port fins el cap de la Barra (260 metres).

Les obres inclouen la demolició del mur de contenció actual i la posterior reconstrucció d’un de nou, molt més consistent i protegit per una escullera. Així mateix, es preveu una millora dels serveis, enllumenat i mobiliari urbà. El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres, distribuïda en un carril de 3 metres per a la circulació de vehicles, i una altra de 4 metres per a vianants i bicicletes. Amb aquesta nova secció es pretén afavorir l’ús peatonal i recreatiu del passeig, de manera que es limitaria l’accés motoritzat als veïns, establiments i vehicles de serveis. No es preveu una zona d’estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega.

Al final del passeig es condicionarà la plaça existent, que té una superfície de 600 metres quadrats i es potenciarà el seu ús com a mirador de les illes Medes.

La solució adoptada s’ha optimitzat des del punt de vista del seu disseny tècnic i d’estalvi econòmic. S’ha optat per una solució mixta de mur i protecció amb escullera. La situació de l’obra, just al límit de la zona urbana de l’Estartit, fa que sigui una prioritat reduir al màxim el volum de l’escullera que s’ha de col·locar. En aquest sentit, la solució proposada optimitza la inversió que s’ha de realitzar ja que redueix el volum d’escullera d’un 45%, fet que compensa l’increment de cost que comporta el mur. Al final, l’estalvi, segons l’Estat, és d’un 15%.

El nou mur farà entre 3 i 6 metres d'alçada sobre el nivell del mar, unes dimensions força importants pel fet que les llevantades en aquest punt, segons l’històric, poden generar onades de fins a 4 metres. Per poder construir el mur s'haurà de fer una mota provisional de contenció de l'aigua de mar.

El temps d’execució del projecte serà de 10 mesos, però l’Estat no l’iniciarà fins que la Generalitat no hagi consolidat el tram de muntanya esllavissat. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Cordon, ha reiterat la necessitat que aquesta actuació es porti a terme de manera urgent. Recorda que en aquests moments es disposa d’un projecte valorat en 300.000 euros i que caldria executar ràpidament ja que l’espai es mostra cada cop més fràgil i vulnerable a les inclemències climatològiques, fet que està transformant acceleradament la seva fesomia. Per aquest motiu, el mes passat va enviar un informe tècnic i un escrit tant a la Generalitat com a l'Estat per tal que d'una vegada per totes es desbloquegi una situació que té els seus orígens en les llevantades de l'octubre de 1994.

El Ple municipal va aprovar ahir al vespre el compromís que l’Ajuntament es farà càrrec del manteniment del passeig un cop estiguin finalitzades les obres.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit