• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya
Adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya Imprimir Correu-e

(07.12.11) El Ple de novembre va aprovar una moció promoguda pels grups municipal de CiU, L’EST, ERC i UPM amb l’objectiu de formalitzar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. Aquesta entitat té com a objectiu defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen al Principat de Catalunya i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català. Des del 2007 al 2011, el nostre Ajuntament ha donat suport a totes les iniciatives populars i institucionals en defensa de Catalunya.

La creació d’aquesta nova entitat representa un pas més en el procés iniciat arran de les consultes populars i de la reacció posterior que hi va haver arran de la controvertida sentència del Tribunal Constitucional en contra de l’Estatut d’Autonomia. El moviment es basa en la reivindicació del dret a l’autoderminació, que és un principi fonamental dels drets humans, recollit a la Carta de les Nacions Unides i al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu article 1 proclama:

«Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides».

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, asistirá el 14 de desembre a l’Assemblea Constituent de l'Associació de Municipis per a la Independència de Catalunya.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit