• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El govern reclama la consolidació d'El Molinet de manera urgent
El govern reclama la consolidació d'El Molinet de manera urgent Imprimir Correu-e

(24.11.11) L'equip de govern considera que no es pot demorar més l'execució del projecte de consolidació de la muntanya en el tram final del passeig del Molinet de l’Estartit. Per aquest motiu, l’alcalde, Jordi Cordon, va enviar ahir un informe tècnic i un escrit tant a la Generalitat com a l'Estat per tal que d'una vegada per totes es desbloquegi una situació que té els seus orígens en les llevantades de l'octubre de 1994. 

El fort temporal dels darrers dies ha agreujat la situació d’inestabilitat i ha provocat importants despreniments i esllavissades. Amb l’objectiu de valorar l’abast de la situació, l'Ajuntament va encarregar un informe geològic a una empresa especialitzada, que ha constatat la perillositat existent a la zona.

L’espai es mostra cada cop més fràgil i vulnerable a les inclemències climatològiques, fet que està transformant acceleradament la seva fesomia. A banda de la inestabilitat de la muntanya, es confirma un procés accelerat de degradació de l’escullera damunt la qual se sustenta el passeig.

L’alcalde exposa en el seu escrit que: «Per al nostre municipi està essent molt dur assistir passius a la transformació i degradació d’un racó tan emblemàtic i estimat com aquest. Es tracta d’un espai simbòlic, però també d’un privilegiat actiu turístic atès que es tracta d’un dels millors miradors que tenim de les illes Medes i dels espectaculars espadats del Montgrí. Per bé que no hi ha cap habitatge, la seva proximitat a la trama urbana fa que sigui un àmbit del nucli de gran qualitat, al servei del lleure, la qualitat de vida i la dinamització econòmica local.»

Cordon alerta que els moviments de terra s’estan acostant perillosament cap als habitatges més propers i que cal actuar amb celeritat. En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament disposa des del 2010 d’un projecte per consolidar la muntanya, molt més econòmic i eficient que l’inicial, pressupostat en uns 300.000 euros i no troba lògic que a hores d’ara la Generalitat no l’hagi pogut executar, quan va ser ella mateixa qui el va redactar. Mentre no es faci aquesta obra, l’Estat no farà el nou passeig, el projecte del qual ja té redactat i està pressupostat en 2 milion d’euros.

L’alcalde assegura que la consolida i reforma d’El Molinet és una prioritat per a l’Ajuntament i que treballaran intensament «per posar fi al cercle viciós en què ens trobem i que tants perjudicis està ocasionant al municipi».

En la seva carta, Cordon expressa la seva preocupació: «L’estudi que us faig arribar és la prova més fefaent que si no actuem amb celeritat potser ens quedarem sense muntanya i llavors no tindrà sentit consolidar res ni fer-hi arribar cap passeig. Ara encara hi som a temps. Tenim un projecte viable, però cada dia que passa la solució serà més complexa i costosa.

Aquest matí s’ha convocat una roda de premsa al tram afectat, que està tancat al trànsit des del 2001, per tal de donar a conèixer els resultats del darrer informe tècnic i quin és el posicionament municipal respecte la problemàtica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit