• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament instal·larà una caldera de biomassa al CEIP Guillem de Montgrí
L'Ajuntament instal·larà una caldera de biomassa al CEIP Guillem de Montgrí Imprimir Correu-e
(31.10.11) L'Ajuntament instal·larà el 2012 una central de biomassa per produir energia per a la calefacció dels tres edificis del complex educatiu del CEIP Guillem de Montgrí (educació infantil, educació primària i pavelló poliesportiu). El sistema també produirà aigua calenta per a les dutxes del pavelló.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assenyala que el projecte té una doble finalitat. Per una banda, «generar un estalvi en la despesa energètica del centre, i per altra, donar sortida a la gran quantitat de biomassa forestal de què disposa l’Ajuntament com a conseqüència de la gestió dels boscos de propietat municipal del massís del Montgrí». Bartomeus destaca, a més, la important contribució que es fa al medi ambient, ja que les emissions de gasos contaminants són molt inferiors. En el cas de la biomassa les emissions són neutres: «el carboni que la planta fixa a través de la fotosíntesi quan creix és el que es desprèn quan aquesta biomassa es crema i, per tant, el balanç de carboni és 0.»

D’acord amb els usos i horaris, així com el màxim aprofitament, es proveu la instal·lació de dues calderes connectades en paral·lel d’una potència útil de 150 KW cadascuna. Les calderes actuals només s’utilitzarien com a suport en els moments de màxima demanda i quan es pugui superar la potència total de la caldera de biomassa.

La instal·lació consistiria en la construcció d’una sala de calderes i sitja d’emmagatzematge d’estelles de fusta, la instal·lació de les dues calderes i tots els elements necessaris per al seu funcionament. S’ubicarà a l’espai posterior al poliesportiu, de d’on sortirien 3 circuïts.

Tenint en compte el consum actual d’energia (121.000 KWh/any) es necessitaran un 33.660 kg d’estella/any. L’Ajuntament invertirà en aquest projecte prop de 300.000 euros, una part dels quals es finançaran amb una assignació del PUOSC i amb d’altres subvencions específiques que se sol·licitaran.

Aquesta actuació forma part d'un pla municipal per introduir les energies renovables al  conjunt del municipi. En aquest sentit, de cara a l'any vinent es promourà la redacció d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) amb l’objectiu de definir les actuacions més importants a desenvolupar en aquest àmbit. Durant aquest mandat es pretén reforçar l’ús d’energies renovables i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit