• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Guanyem turisme de proximitat i consolidem una elevada ocupació turística malgrat la crisi
Guanyem turisme de proximitat i consolidem una elevada ocupació turística malgrat la crisi Imprimir Correu-e

(05.10.11) Les dades de balanç de la temporada turística a Torroella de Montgrí i l’Estartit permeten concloure que el volum de visitants s’ha incrementat notablement, per bé que les dades d’ocupació dels allotjament s’han mantingut a nivells similars de temporades anteriors. Això, que pot semblar aparentment una contradicció, s’explica pel progressiu canvi en els hàbits vacacionals dels visitants, que cada cop escurcen més les estades, i també per la consolidació del turisme de proximitat. Per aquest mateixa raó, l’Oficina de Turisme de l’Estartit ha incrementat d’un 18% el nombre de demandes ateses entre Setmana Santa i el mes de setembre. De les 32.872 del 2010 s’han passat a les 40.166 d’aquesta temporada.

Tot i que és difícil concretar les causes exactes d’aquest increment tan acusat, es creu que pot ser degut al fet que els turistes redueixen cada cop més la durada de les seves vacances, una tendència general al sector, i que per tant hi ha més rotació de visitants. Això es tradueix, en conseqüència, en un major nombre de consultes i peticions d’informació de serveis, recursos, excursions, lleure, oci, restauració, etc.

El mateix ha passat al punt d’informació turística situat al Museu de la Mediterrània, que entre els mesos de juny i agost pràcticament ha doblat el nombre de demandes i ha passat de les 1.713 del 2010 a les 3.354.

Si analitzem el detall del còmput global i la procedència dels usuaris del servei, podem observar, com a nota destacada, que els francesos continuen essent els turistes que més demanden informació. Aquest any han estat 15.296, xifra que representa un increment del 28% respecte del 2010, que van ser 11.058. Això pot ser indicatiu que el factor proximitat ha estat determinant en l’elecció de la destinació. També han augmentat els catalans, que han passat de 8.684 el 2010 a 9.160 aquesta temporada, un 10% més. En aquest cas el factor proximitat també ha estat rellevant. També s’ha constatat un increment del turisme holandès, que ha crescut un 26%.
 
Pel que fa a les dades d’ocupació dels allotjaments, veurem que els nivells han estat similars als del 2010, i un xic superior als del 2009:

                       2011         2010          2009
Hotels               61%         62 %        56,25  %
Càmpings        49,25 %    50,25 %    49,25 %
Apartaments    64,3 %      61,5 %      62,75 %


Per mesos, s'observa una certa recuperació principalment en els càmpings i apartaments a excepció feta del mes de juliol que només es manté en el cas dels apartaments. El mal temps que va fer durant tot el mes podria tenir relació, tenint en compte la tendència a reservar les vacances a última hora.

Altres dades d’interès:
- Visites registrades al portal turístic www.visitestartit.com de gener a setembre: any 2011 (122.615)  / any 2010 (77.561)
- Assistents a les activitats d’estius (cinema a la fresca, balls, animació infantil, espectacles, concerts, Mini Beach Club, etc...): 10.319

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit