• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La Policia Local patrulla amb desfibril·ladors
La Policia Local patrulla amb desfibril·ladors Imprimir Correu-e

(09.08.11) L'Ajuntament ha equipat dos cotxes patrulles de la Policia Local amb un aparell desfibril·ladors per millorar el temps de resposta davant accidents i emergències en què les víctimes pateixen aturades cardíaques. Amb aquests desfibril·ladors, els agents poden realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

Dos agents amb els aparells. A la dreta, l'alcalde, Jordi Cordón, i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero.L'alcalde, Jordi Cordón, ha assenyalat que quan es produeix un accident o emergència, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla, per la qual cosa s'ha considerat molt útil la incorporació d'aquests aparells, que han estat cedits per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit».

Diversos agents del cos han rebut formació específica, per bé que l'ús dels aparells és molt senzill. A partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardíaca. Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descàrrega. Després de cada descàrrega, els agents fan compressions toràciques i ventilacions a la víctima –per ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la víctima, i indica si cal o no portar a terme més descàrregues.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit