• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Ple aprova iniciar la tramitació de l'EMD de l'Estartit
El Ple aprova iniciar la tramitació de l'EMD de l'Estartit Imprimir Correu-e

(05.08.11) El Ple municipal va aprovar en la sessió ordinària celebrada el 4 d’agost l'inici de l'expedient per tramitar la constitució de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit. Aquest és el pas previ que cal adoptar a nivell administratiu per tal d'encarregar seguidament els estudis o informes que avalin tant la viabilitat de l'EMD com les competències que tindrà assignades i els límits geogràfics. Un cop s'hagi completat a nivell municipal, es trametrà a la Generalitat, que és l'administració competent per crear aquest tipus d'organisme. L’aprovació en el plenari es va fer amb els vots a favor de CiU, L’EST i PP (equip de govern), l’abstenció d’UPM i els vots en contra d’ERC i COET.

Per a l’alcalde, Jordi Cordón, «l’EMD no s’ha d’interpretar com un element de divisió, sinó com un instrument de modernització de l’administració local». Cordón creu que cal superar els perjudicis que hi poden haver al respecte, i que cal considerar l’EMD com una eina vàlida per atendre millor les necessitats del dia a dia de l’Estartit. Està convençut que d’aquesta manera el conjunt del municipi en sortirà reforçat, sense que això afecti el concepte d’identitat col·lectiva. «L’Estartit i L’EST han renunciat a la segregació, però és legítim que defensin una millor manera de gestionar els recursos municipals», assegura l’alcalde. En aquest sentit, afegeix: «El municipi és un concepte que ens uneix, i tots plegats, tant des de Torroella com des de l’Estartit, som conscients que cal sumar i no restar, perquè això és el que ens fa forts. L’EMD és un instrument que tindrem per fer més eficient i propera la gestió municipal, sense que això comporti una duplicitat de serveis o increment de recursos, com d’altra banda, sí està passant ara». També recorda que «cal superar la confrontació històrica que ha existit entre els dos nuclis», i que actualment hi ha un consens pràcticament unànime entre les forces del municipi, per la qual cosa espera que hi donin suport a mesura que vagi avançant el procés.

A partir d’ara, l’equip de govern encarregarà informes externs sobre la justificació que la constitució de l’ens no comporta una pèrdua de qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi, i sobre la justificació que l’entitat pot comptar amb els recursos suficients per complir les seves atribucions.

Antecedents
El Ple de l’Ajuntament, en sessió celebrada el 23 de març de 2002, va acordar la creació del Consell Municipal de l’Estartit, així com la constitució d’una comissió d’estudi per tal d’avaluar la viabilitat, conveniència i oportunitat de la creació d’una entitat municipal descentralitzada a l’Estartit. Amb tot, per acord del Ple de l’Ajuntament, en sessió celebrada el dia 12 d’abril de 2007, es va decidir deixar l’acord d’iniciar l’expedient de creació de l’EMD al nou consistori que sorgís de les properes eleccions municipals, tot recomanant no fer ús dels treballs i conclusions de la comissió d’estudi com a element de confrontació durant la campanya electoral i vetllar perquè la creació de l’entitat municipal descentralitzada suposi una millora en la prestació dels serveis municipals i en l’aprofitament de l’administració a tots els ciutadans. Ara es torna a reactivar el procediment administratiu, i tot i que es realitzaran els estudis pertinents, es tindran en compte els treballs previs que s’han fet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit