• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'alcalde no reobrirà el passeig del Molinet de l’Estartit per l’elevat risc de despreniments
L'alcalde no reobrirà el passeig del Molinet de l’Estartit per l’elevat risc de despreniments Imprimir Correu-e

(04.07.11) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, no reobrirà el passeig del Molinet de l’Estartit aquest estiu, com es va fer l’any passat, atès l’elevat risc que hi ha a la zona degut a la inestabilitat de la muntanya, on encara es produeixen despreniments, i al mal estat del ferm, on ha aparegut un profund esvoranc de 4 metres quadrats.

L’alcalde va realitzar divendres una visita al tram tancat al pas de vianants des del 2001, juntament amb el regidor de Turisme, Genís Dalmau, i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero, i d’altres tècnics municipals per avaluar personalment l’estat en què es troba el passeig. Malgrat que ocularment ja es constata la perillositat, he demanat als serveis tècnics municipals que elaborin de manera urgent un informe detallat sobre la situació actual.

Cordón assegura que li agradaria poder reobrir aquest magnífic passeig, un dels principals atractius turístics del municipi, però que no pot assumir el risc que en el seu dia va assumir l’anterior alcalde, per l’elevada perillositat existent. «En cap cas, ni aquest any, ni l’any passat, és proporcional el benefici que aporta la reobertura en relació a l’elevat grau de perillositat existent», ha dit l’alcalde. En aquest sentit, sosté que va ser una irresponsabilitat reobrir-lo l’any passat, encara que es fessin actuacions de manteniment per minimitzar el risc: «Si no es pot obrir, no es pot obrir. El que cal fer és continuar treballant per aconseguir el finançament necessari per executar els dos projectes que ja tenim sobre la taula, tant el de consolidació de la muntanya, com el de millora del passeig entre el Molinet i el port».

Cordón afirma que es prendrà aquest tema com una prioritat i ha avançat que d’aquí a pocs dies viatjarà fins a Madrid per reunir-se amb responsables de la dirección general de Costas per tractar aquest i d’altres temes pendents al municipi, com els passejos de l’Estartit i de la Pletera. L’alcalde considera un greu perjudici que el passeig del Molinet resti tancat ja que és un mirador excel·lent i un espai molt estimat pels veïns i veïnes.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit