• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’alcalde es reuneix amb tècnics de Carreteres per estudiar «in situ» la instal·lació de semàfors
L’alcalde es reuneix amb tècnics de Carreteres per estudiar «in situ» la instal·lació de semàfors Imprimir Correu-e

(30.6.11) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, s’ha reunit aquest matí amb tècnics de la direcció general de Carreteres per traslladar-los personalment la petició formal de l’Ajuntament per tal que instal·lin semàfors a les principals travesseres del municipi. La trobada s’ha realitzat en resposta a la petició urgent que dilluns va fer l’alcalde. Els tècnics i Cordón, acompanyats del cap de la Policia Local, Vicenç Montero; del regidor de Mobilitat, Francesc Puig; i del regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete, han visitat in situ els punts més conflictius de la carretera de Sant Jordi i de la carretera de l’Estartit on caldria actuar tant a nivell de passos de vianants com de semàfors.

La proposta inicial del nou equip de govern és la d’instal·lar tres semàfors al llarg de tot el recorregut d’aquesta travessera urbana. També s’ha demanat que s’estudiï la regulació del trànsit mitjançat semàfors o la construcció d’un giratori a la cruïlla del carrer Garbí i la carretera de l’Estartit. D’altra banda, també s’ha aprofitat la trobada per reclamar a Carreteres, titular de la via, que adeqüi convenientment les parades d’autobusos al llarg la carretera de l’Estartit.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, considera imprescindible la instal·lació de semàfors per minimitzar accidents i evitar atropellaments com el que lamentablement aquest cap de setmana ha costat la vida a un veí del municipi.

La seguretat, una prioritat del nou govern
Cordón recorda que una de les prioritats amb què es van presentar a les eleccions era la de millorar la seguretat, fet que també inclou tot allò relatiu a vialitat. En aquest sentit, havien parlat que era imprescindible la instal·lació de semàfors en els punts més conflictius per tal de reforçar el caràcter urbà de les travesseres, on alguns vehicles van a velocitat inapropiades. L’atropellament mortal de diumenge ha accelarat els tràmits per donar una ràpida resposta a la problemàtica. Cordón reconeix que algú pot considerar pintoresc que Torroella de Montgrí sigui un municipi sense semàfors, però diu que això és un argument poc consistent per continuar mantenint la mesura, quan el risc intern és tan elevat.

D’altra banda, la mesura també permetria a l’Ajuntament optimitzar millor els justos efectius de la Policia Local, ja que la manca de regulació semafòrica obliga a tenir dos o tres policies destinats diàriament a regular algunes cruïlles en els moments de més càrrega de trànsit o durant les entrades i sortides del col·legi. Òbviament això també representaria un estalvi econòmic i una millor redistribució de tasques entre els agents cos. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit