• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Dimecres comença el festival internacional MIMA amb el parc natural com a teló de fons
Dimecres comença el festival internacional MIMA amb el parc natural com a teló de fons Imprimir Correu-e

(07.06.11) L’Estartit acollirà des de dimecres i fins diumenge una nova edició del prestigiós Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient (MIMA), que en l’edició d’aquest any estarà molt estretament vinculat a la recent declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

L’eix vertebrador del MIMA continuaran sent l’Open Internacional Fotosub, la Mostra internacional de vídeo submarí i el Concurs on-line de fotografia submarina, que registren la participació més elevada dels darrers 6anys.
 
Un total de 25 equips s'han inscrit en la competició de l'obert de fotografia, que se celebrarà dijous i divendres. Els equips provenen sobretot de Catalunya, amb 10, però també n' hi ha del País Valencià (7), les Canàries (2), Menorca (1), Alemanya (1) i França (2).

D'altra banda, en el concurs en línia, ja s'han enviat al festival 100 fotografies, obra d’una trentena d'inscrits que provenen de l'Estat espanyol, França, Itàlia, Algèria i Ucraïna.

Per altra banda, en el concurs de vídeo submarí, un dels principals atractius del festival, es projectaran 15 pel·lícules, produïdes a Bèlgica, França, Alemanya, Andalusia i Catalunya.  Hi participaran alguns dels realitzadors més prestigiosos del moment, la majoria dels quals presentaran novetats. Les projeccions es faran dimecres, dijous i divendres a les 20 h al Consell Municipal de l’Estartit.

Exposicions
En aquesta edició del MIMA, l'exposició temàtica central està relacionada amb el món dels opistobranquis, que ha cedit el Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya i que porta per títol «Opistobranquis, els colors de la diversitat». Es podrà visitar fins el 22 de juny.

D’altra banda, en la sala d’exposicions del Consell Municipal també s’exposaran les fotografies guanyadores i seleccionades del concurs de fotografia on-line, del V Concurs de Fotografia Naturalista i del concurs escolar Dibuixa les Medes.

Personatge convidat
El personatge convidat en aquesta edició, que parlarà divendres a les 20 h al Consell Municipal, és el biòleg marí i professor Nardo Vicente, professor emèrit de la Universitat Paul Cézaenne (Aix-Marseille III), membre de  l’Acadèmia de Ciències, Lletres i Arts de Marsella i director científic de l’Institut oceanogràfic Paul Ricard.

Vídeo commemoratiu de la protecció de les Medes
Com a novetat, cal destacar que dissabte es presentarà un vídeo commemoratiu dels 20 anys de protecció de les illes Medes (19.30 h al Consell Municipal de l’Estartit).

Alemanya, país convidat
Per primer cop el festival comptarà amb un país convidat, que en aquesta ocasió serà Alemanya. La idea es va gestar durant la passada edició de la fira internacional de submarinisme BOOT de Düsseldorf. La intenció és que a partir d’ara cada any hi hagi un país convidat, amb l’objectiu de reforçar encara més la projecció internacional que ja té el MIMA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit