• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La degustació de musclos obrirà dissabte les jornades gastronòmiques «Tastets de Mar: la Clova»
La degustació de musclos obrirà dissabte les jornades gastronòmiques «Tastets de Mar: la Clova» Imprimir Correu-e

(01.06.11) El proper dissabte 4 de juny se celebrarà la degustació de musclos que donarà el tret de sortida simbòlic a les XVI Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova». L’acte s’iniciarà a les 12 h a la carpa instal·lada a la plaça del Port de l’Estartit, on els restauradors que participen a la mostra oferiran musclos cuinats de 10 maneres diferents. En total es preveu repartir al voltant de 150 kg de musclos, que se serviran gratuïtament amb un got de vi ofert pel Celler Castell de Peralada (D.O. Empordà).

Jornades Gastronòmiques Tastets de Mar: la ClovaCom a novetat, en l’edició d’enguany s’ha programat un concurs en el qual el qual el jurat serà el públic participant, que mitjançant una butlleta podran valorar el musclo que més els hagi agrada. Amb les butlletes recollides es farà un sorteig in situ d’un menú de les jornades per 2 persones, una sortida guiada en caiac per a 2 persones i ampolles de vi del celler Castell de Peralada. El resultat del musclo guanyador es farà públic durant la campanya.

Qualitat i proximitat
Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, s’han presentat oficialment aquest matí al Restaurant Catamaran (Hotel Clipper), del Mas Pinell, de Torroella de Montgrí. Durant aquests dies, els restauradors oferiran uns menús elaborats especialment per a l’ocasió i a uns preus molt competitius tenint en compte la qualitat de la matèria prima. La proposta està formada per un primer plat basat en una selecció d’espècies de clova: escopinyes, cloïsses, cargols, tellerines, etc... tan típiques de la zona; i un segon amb peixos locals al forn o a la brasa, procurant mantenir al màxim els valors intrínsecs de cada producte.

Com sempre, els menús inclouran vins de la terra de la màxima qualitat, en aquesta ocasió de Castell de Peralada, i es podran degustar en un entorn que reforça encara més l’experiència gastronòmica.

Les jornades estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Consell Municipal de l’Estartit.

Actes complementaris
En aquesta edició s’ha volgut complementar la proposta gastronòmica amb diferents actes. El dijous 9 de juny, a les 19h, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, s’ha programat una xerrada sobre les arts de pesca de la clova i una degustació, a càrrec de Pere Estradera, president de la Confraria de Pescadors de l’Estartit.

D’altra banda, el dijous 16 de juny, a les 19h, a la Bodega Can Falet de l’Estartit, es farà una sessió de maridatge de vi del celler Castell de Peratallada amb clova, a càrrec del sommelier de Bodegues Peralada, Diego González. Explicarà les propietats de cada vi i els participants faran una degustació. 

Restaurants participants:

L'Estartit:
Can Falet – 972 75 06 05
Les Corones – 972 750099
La Gaviota – 972 75 20 19
Fèlix – 972 75 06 19
Medes II – 972 75 08 80
Mont-pla –  972751002
Santa Anna –  972 751326

Torroella de Montgrí:
Picasso –  972757572
Catamaran (Hotel Clipper) – 972 76 29 00
Portal del Mar – 972 76 13 89

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit