• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Estat vol refer el passeig dels Griells abans de l'estiu
L'Estat vol refer el passeig dels Griells abans de l'estiu Imprimir Correu-e

L'acalde Josep Maria Rufí mostrant els desperfectes a tècnics de CostesLa direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri de Medi Ambient de l'Estat referà el passeig marítim dels Griells.

El tram afectat és el situat just davant de la urbanització. Actualment es troba totalment exposat a l’impacte de l’onatge ja que la platja ha anat perdent progressivament la sorra. Aquest fenomen natural s’ha accentuat els darrer anys fins a la pèrdua total de la platja. Abans, durant els mesos d'hivern es perdia una franja petita de sorra, però aquesta es recuperava de manera natural abans de l'estiu. A més, l'Ajuntament hi feia una aportació extra per tal regenerar-la, que aguantava tota la temporada. Amb tot, a partir dels forts temporals que va patir la Costa Brava el Nadal del 2008 i el 2009, s'ha detectat un canvi en les dinàmiques marines que ha fet impossible poder recuperar-la aquest passat estiu, per primer cop en molts anys. L’impacte directe de l’onatge i les darreres llevantades han ocasionat el deteriorament dels talussos i el buidat parcial del subsòl on se sustenta el passeig.

L'Estat hi construirà una escullera d'uns 250 metres i aportarà uns 35.000 m³ de sorra provinents del dic del port de l'Estartit. Les dues mesures, que es preveuen executar per via d'urgència, tal com ha reclamat insistentment el l'Ajunament, podrien començar en el termini d'un mes amb la intenció que els treballs estiguin acabats per l'estiu.

La reparació del passeig dels Griells, segons l'Estat, costarà uns 400.000 euros i es vol exectuar el més aviat possible. Cal destacat que han decidit fer-ho «malgrat« que el passeig no va ser una obra del ministeri, amb la qual cosa «no té l'obligació de reparar-lo», segons han comunicat públicament.

Pressió municipal
En el ple de gener es va aprovar la sol·licitud formal a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí de l’Estat perquè realitzi, amb caràcter de màxima urgència i de manera immediata, les actuacions necessàries per reparar el mur de rocalla i el passeig. La decisió es va prendre en constatar l’accelerat estat de deteriorament en què es troba la infraestructura, com a conseqüència de la incapacitat del mur de contenció de protegir dels temporals.

Amb l’objectiu de facilitar i accelerar els treballs que s’han de fer, l’Ajuntament ha aconseguit la cessió avançada per part de la comunitat de propietaris de la zona verda que separa els habitatges del passeig. Una part d’aquet espai probablement quedarà afectat per les obres, ja que la nova estructura s’haurà de recular respecte el traçat que té l’actual.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit