• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Remodelació de l’aparcament de la carretera de l’Estartit
Remodelació de l’aparcament de la carretera de l’Estartit Imprimir Correu-e

(21.01.11) L'Ajuntament està portant a terme la remodelació del passeig Enric Morera, conegut popularment com l’aparcament de la carretera de l’Estartit, un àmbit que experimentarà un gran salt de qualitat estètic i una millora en la seva funcionalitat. L’actuació servirà, a més, per reforçar la seva connectivitat amb el centre de la vila, ja que es planteja conceptualment com una continuïtat del passeig de Catalunya. Al final del sector s’hi emplaçarà la futura estació d’autobusos, el projecte de la qual ja està elaborant la Generalitat.

Imatge virtual de com quedarà el pàrquing. La imatge de l'estació d'autobusos és orientativa i no es correspon amb cap projecte concret.

L’àmbit objecte de remodelació representa un espai estratègic ja que és una de les principals bosses d’aparcaments perifèrics de la vila, una peça clau per poder anar avançant progressivament cap a un model urbà on el vianant vagi guanyant espai en el nucli antic i comercial. L’equipament, però, presenta importants dèficits tant des del punt de vista funcional com d’imatge, un aspecte que també cal tenir molt en compte si  pensem en el gran nombre de visitants que l’utilitzen, especialment durant la temporada turística.

La remodelació preveu la pavimentació i delimitació de la zona d’aparcament, així com la reserva dels espais per als vianants, amb la qual cosa es pretén reforçar el seu ús com a passeig, de manera que es doni una certa continuïtat al passeig de Catalunya. Aquest és un aspecte especialment important ja que a la part final de l’àmbit es construirà a curt termini la futura nova estació d’autobusos. En aquests moments la direcció general de Transports ja ha iniciat la redacció del projecte i des de l’Ajuntament estem participant activament en la definició de com ha de ser el nou equipament,

El mur actual que limita amb el carrer de baix es mantindrà i només es reordenaran els accessos ja que s’eliminaran les escales actuals de formes circulars i es faran uns accessos més lineals per tal d’aprofitar millor l’espai del passeig. També es contempla l’accés per a minusvàlids. Es reforçarà l’arbrat existent, es col·locarà nou mobiliari urbà i es reforçarà la il·luminació de tot el sector.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit